Різдвяний пряниковий будиночок
(покроковий рецепт з фото)
Самі мої улюблені свята - Новий Рік та Різдво. У них є якась казка з дитинства, чудеса і магія. Різдвяний пряниковий будиночок такий гарний символ цих свят - ну не пройти повз!
Різдвяний пряниковий будиночок - це випічка, з якої варто повозитися, але результат того вартий. Такий десерт не тільки смачний і красивий, але він ще і створює особливу святкову атмосферу, а діти будуть в захваті. Такий будиночок може простояти дуже довго, згодом він стає все м'якше і м'якше. Коли все-таки вирішите приготувати це чарівництво, прорисуйте для початку всі деталі і зробіть точні виміри, інакше будиночок вийде кривої і ви не зможете його зібрати. Дайте тесту відпочити мінімум 5 годин, а краще цілу ніч. Так воно просочиться ароматом спецій і цедри. Отже, ділюся покроково, як приготувати це казкове диво, не надто швидко і не дуже просто, але при бажанні і терпінні - все можливо.
- Мед - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Маргарин або вершкове масло - 150 грам
- Какао - 25 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 щіпка
- Кардамон - 1 щіпка
- Аніс - 1 щіпка
- Цедра лимону - 1 щіпка
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Куряче яйце - 1 штука(+2 білка для глазурі)
- Аніс - 1 щіпка
- Борошно - 600 грам
- Цукрова пудра - 400 грам (для глазурі)