Пряниковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю медові пряники, завжди печу їх на новорічні свята, і скажу вам довго вони не залежуються. Пряниковий пиріг - король пряників, готується зі смачною начинкою, м'ятою, а зверху солодка глазур.
Пряниковий пиріг - ароматна, солодка і дуже м'ятна випічка. Ділюся рецептом, як приготувати цей пиріг просто і досить швидко. Для пирога можна використовувати будь-який пряникові тісто, а також ваше улюблене варення. У тісто я кладу м'яту і корицю, мені здається, якраз ці інгредієнти ігнорувати не потрібно. Саме вони надають цікаву нотку пирога, а в поєднанні з варенням з агрусу виходить мега смакота. Глазур у мене з цукрової пудри і вершків, але можна взяти і білкову. Спробуйте приготувати такий пиріг, я впевнена, він у вас не встигне і охолонути як слід, його швиденько з'їдять!
- Борошно - 420 грам
- Борошно вівсяне - 100 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 10 грам
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Струшуючи sushenaya - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Варення - 300 грам
- Арахіс - 100 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Вершки 10% - 1 Ст. Ложка
Змішайте масло, мед і цукор в глибокому посуді, поставте на вогонь.
Варіть суміш до повного розчинення всіх інгредієнтів, але немає аргументів кипіння.
Додайте корицю і яйця по одному. Гарненько все перемішайте до однорідності.
Додайте борошно пшеничне і вівсяну, а також всипте розпушувач. Вимісити тісто, щоб воно стало м'яким і податливим. Додайте м'яту і знову добре вимісити.
Надішліть тісто в холодильник на 1 час. Коли воно полежить і відпочине, можна приступати до пряника. Тісто розкачати прямокутником завтовшки в 0, 5 см.
Перенесіть тісто на пергамент. Зверху покладіть варення і рівномірним шаром розподіліть по всьому тесту, посипте товченим арахісом. Відступите від країв по 2 см.
Накрийте заготовку з начинкою другим шаром тіста і защипніть краю. Прикрасьте за бажанням залишками тіста. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Приготуйте глазур: змішайте вершки і цукрову пудру. Покрийте пряник за допомогою кулінарної кисті глазур'ю. Приємного чаювання!