Рецепт Пряниковий пиріг фото

Пряниковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мед
Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Випічка, Солодке, Пряники

Обожнюю медові пряники, завжди печу їх на новорічні свята, і скажу вам довго вони не залежуються. Пряниковий пиріг - король пряників, готується зі смачною начинкою, м'ятою, а зверху солодка глазур.

Пряниковий пиріг - ароматна, солодка і дуже м'ятна випічка. Ділюся рецептом, як приготувати цей пиріг просто і досить швидко. Для пирога можна використовувати будь-який пряникові тісто, а також ваше улюблене варення. У тісто я кладу м'яту і корицю, мені здається, якраз ці інгредієнти ігнорувати не потрібно. Саме вони надають цікаву нотку пирога, а в поєднанні з варенням з агрусу виходить мега смакота. Глазур у мене з цукрової пудри і вершків, але можна взяти і білкову. Спробуйте приготувати такий пиріг, я впевнена, він у вас не встигне і охолонути як слід, його швиденько з'їдять!

  • Борошно - 420 грам
  • Борошно вівсяне - 100 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 10 грам
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Струшуючи sushenaya - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Варення - 300 грам
  • Арахіс - 100 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Вершки 10% - 1 Ст. Ложка
пряниковий пиріг - фото крок 1
Змішайте масло, мед і цукор в глибокому посуді, поставте на вогонь.
пряниковий пиріг - фото крок 2
Варіть суміш до повного розчинення всіх інгредієнтів, але немає аргументів кипіння.
пряниковий пиріг - фото крок 3
Додайте корицю і яйця по одному. Гарненько все перемішайте до однорідності.
пряниковий пиріг - фото крок 4
Додайте борошно пшеничне і вівсяну, а також всипте розпушувач. Вимісити тісто, щоб воно стало м'яким і податливим. Додайте м'яту і знову добре вимісити.
пряниковий пиріг - фото крок 5
Надішліть тісто в холодильник на 1 час. Коли воно полежить і відпочине, можна приступати до пряника. Тісто розкачати прямокутником завтовшки в 0, 5 см.
пряниковий пиріг - фото крок 6
Перенесіть тісто на пергамент. Зверху покладіть варення і рівномірним шаром розподіліть по всьому тесту, посипте товченим арахісом. Відступите від країв по 2 см.
пряниковий пиріг - фото крок 7
Накрийте заготовку з начинкою другим шаром тіста і защипніть краю. Прикрасьте за бажанням залишками тіста. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
пряниковий пиріг - фото крок 8
Приготуйте глазур: змішайте вершки і цукрову пудру. Покрийте пряник за допомогою кулінарної кисті глазур'ю. Приємного чаювання!

Схожі рецепти