Рецепт Різдвяний пиріг з повидлом фото

Різдвяний пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Для любителів домашньої святкової випічки хочу запропонувати дуже простий варіант, як приготувати різдвяний пиріг з повидлом. Це чудовий приклад поєднання простоти і приголомшливого смаку.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно зайнятися сухофруктами. Якщо пиріг їстимуть тільки дорослі, то можна залити їх невеликою кількістю коньяку або лікеру за смаком. Використовувати можна не тільки сухофрукти, але і сушені ягоди, наприклад.

2. Вершкове масло розітріть з половиною цукру.

3. Окремо збийте яйця з цукром, що залишився до пишності. Кількість цукру залежить від солодощі повидла.

4. З'єднайте в глибокій мисці масло, яйця і повидло. Перемішайте.

5. Додайте сухофрукти.

6. Окремо просійте борошно з розпушувачем і спеціями. Я рекомендую обов'язково додати ароматні спеції начебто кориці, кардамону, мускатного горіха, адже саме вони надають особливий святковий аромат пирога. Перемішайте сухі інгредієнти.

7. Невеликими порціями додайте їх в мисочку і перемішайте.

8. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном.

9. Викладіть тісто у форму, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.

10. Випікайте пиріг до готовності (близько 50-55 хвилин), перевіряючи готовність шпажкою або сірником.

Перед подачею можна присипати пиріг цукровою пудрою або прикрасити за смаком. Смачних свят!

  • Povidlo - 1 Склянка
  • Сухофрукти - 1 Склянка(+ коньяк або лікер за бажанням)
  • Борошно - 2.5-3 склянки
  • Цукор - 0.5-1 склянки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Спеції - 1 Чайна ложка (мускатний горіх, кардамон, обкладинка)
1. Насамперед потрібно зайнятися сухофруктами. Якщо пиріг їстимуть тільки дорослі, то можна залити їх невеликою кількістю коньяку або лікеру за смаком. Використовувати можна не тільки сухофрукти, але і сушені ягоди, наприклад.

2. Вершкове масло розітріть з половиною цукру.

3. Окремо збийте яйця з цукром, що залишився до пишності. Кількість цукру залежить від солодощі повидла.

4. З'єднайте в глибокій мисці масло, яйця і повидло. Перемішайте.

5. Додайте сухофрукти.

6. Окремо просійте борошно з розпушувачем і спеціями. Я рекомендую обов'язково додати ароматні спеції начебто кориці, кардамону, мускатного горіха, адже саме вони надають особливий святковий аромат пирога. Перемішайте сухі інгредієнти.

7. Невеликими порціями додайте їх в мисочку і перемішайте.

8. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном.

9. Викладіть тісто у форму, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.

10. Випікайте пиріг до готовності (близько 50-55 хвилин), перевіряючи готовність шпажкою або сірником.

Перед подачею можна присипати пиріг цукровою пудрою або прикрасити за смаком. Смачних свят!

Схожі рецепти