Рис з гавайської сумішшю
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім про рецепт, як приготувати рис з гавайської сумішшю, який стане відмінним гарніром до м'яса, рибі, а може бути самостійною стравою. Його можна приготувати навіть на святковий стіл.
Правильно приготовлений рис може стати не тільки відмінним доповненням до рибних або м'ясних страв, але і зіркою вечора. Гавайську суміш можна купити в замороженому вигляді в будь-якому супермаркеті, проте волію натуральність, тому роблю таку суміш самостійно. В результаті виходить дуже смачне, ситне і корисне блюдо.
- Мал - 200 грам
- Зелений горошок - 50 грам
- Зелена квасоля - 50 грам
- Брокколі - 100 грам
- Морквина - 1 штука
- Консервована кукурудза - 400 грам
- Цибуля seyanets - 10 штук (невеликий)
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Вок відправляю на вогонь, вливаю оливковое масло. Чищу зубчики часнику і нарізаю великими шматками, відправляю їх на сковороду.
2. Чищу дрібну цибулю і моркву, мою. Морква нарізаю шматочками середнього розміру, а цибуля залишаю як є, відправляю овочі в вок.
3. Як тільки овочі стали м'якими, солю і всипав спеції за смаком (чорний мелений перець, м'яту, кейбер, базилік, орегано).
4. Горошок і стручкова квасоля у мене заморожені, додаю їх на сковороду і обсмажую протягом п'яти хвилин.
5. З консервованої кукурудзи зливаю воду і відправляю вміст банки в сковороду до інших овочів, перемішую і готую 3-5 хвилин.
6. Всипаю суцвіття капусти брокколі та готую ще 6 хвилин, вливаю ½ склянки окропу, роблю мінімальний вогонь і готую під закритою кришкою близько 10-15 хвилин до м'якості всіх овочів.
7. Заздалегідь відварюю рис в підсоленій воді з додаванням оливкової олії до повної готовності, всипав рис в вок до овочів і перемішую, прогріваю протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
8. Готовий рис з гавайської сумішшю подаю до столу гарячим, смачного!