Рецепт Рис на роли фото

Рис на роли
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Крупи, Мал
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Роли

Рис - це основа для багатьох страв японської кухні, а рис на роли - окрема "наука" . Від якості звареного рису залежить смак готових ролів і суші. На приготування такого рису йде 1, 5-2 годину.

Приготування рису в японській кухні - це багатовікової ритуал. Навчитися цьому може кожен, якщо дотримуватися всіх правил приготування. По перше, рис повинен бути спеціальним для суші. По-друге, його потрібно кілька разів промити в ситі під проточною водою. Ну а решта кроки дивіться в моєму рецепті, як приготувати рис на роли.

  • Мал - 1 склянок
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Готова заправка "суші-су" - За смаком
рис на роли - фото крок 1
1. В Японії готувати рис навчаються близько 3 років. Сам процес варіння рису на роли нескладний, головне - правильно розрахувати пропорції і витримати час. Для початку рис потрібно кілька разів промити під проточною водою. Дуже важливо, щоб рис був спеціальний, для суші. Наприклад, довгозернистий не підійде.
рис на роли - фото крок 2
2. Промиваємо його довго. Для цього краще використовувати сито.
рис на роли - фото крок 3
3. Потім викладаємо рис в каструлю і заливаємо водою. Даємо постояти 5 хвилин, після чого воду зливаємо і заливаємо нову. І так три рази.
рис на роли - фото крок 4
4. Потім беремо каструлю з товстим дном, висипаємо туди рис і заливаємо водою в пропорції 1:1, 5. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого накриваємо кришкою і варимо рівно 20 хвилин.
рис на роли - фото крок 5
5. Через цей час ставимо каструлю на водяну баню і відраховуємо ще 10 хвилин. За цей час рис повинен увібрати воду, що залишилася.
рис на роли - фото крок 6
6. Потім викладаємо готовий рис в дерев'яний тазик хангірі (якщо його немає, візьміть звичайний пластиковий таз).
рис на роли - фото крок 7
7. Поливаємо рис готовим соусом і акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою. З 1 кг готового рису знадобиться 125-200 мл готового соусу. У холодний рис заправка не додають - зіпсуються смакові якості. Як тільки ви переклали рис, відразу додавайте "суші-су" .
рис на роли - фото крок 8
8. Даємо рису повністю охолонути, після чого він готовий до використання.

Схожі рецепти