Рис на роли
(покроковий рецепт з фото)
Рис - це основа для багатьох страв японської кухні, а рис на роли - окрема "наука" . Від якості звареного рису залежить смак готових ролів і суші. На приготування такого рису йде 1, 5-2 годину.
Приготування рису в японській кухні - це багатовікової ритуал. Навчитися цьому може кожен, якщо дотримуватися всіх правил приготування. По перше, рис повинен бути спеціальним для суші. По-друге, його потрібно кілька разів промити в ситі під проточною водою. Ну а решта кроки дивіться в моєму рецепті, як приготувати рис на роли.
- Мал - 1 склянок
- Вода - 1, 5 склянки
- Готова заправка "суші-су" - За смаком
1. В Японії готувати рис навчаються близько 3 років. Сам процес варіння рису на роли нескладний, головне - правильно розрахувати пропорції і витримати час. Для початку рис потрібно кілька разів промити під проточною водою. Дуже важливо, щоб рис був спеціальний, для суші. Наприклад, довгозернистий не підійде.
2. Промиваємо його довго. Для цього краще використовувати сито.
3. Потім викладаємо рис в каструлю і заливаємо водою. Даємо постояти 5 хвилин, після чого воду зливаємо і заливаємо нову. І так три рази.
4. Потім беремо каструлю з товстим дном, висипаємо туди рис і заливаємо водою в пропорції 1:1, 5. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого накриваємо кришкою і варимо рівно 20 хвилин.
5. Через цей час ставимо каструлю на водяну баню і відраховуємо ще 10 хвилин. За цей час рис повинен увібрати воду, що залишилася.
6. Потім викладаємо готовий рис в дерев'яний тазик хангірі (якщо його немає, візьміть звичайний пластиковий таз).
7. Поливаємо рис готовим соусом і акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою. З 1 кг готового рису знадобиться 125-200 мл готового соусу. У холодний рис заправка не додають - зіпсуються смакові якості. Як тільки ви переклали рис, відразу додавайте "суші-су" .
8. Даємо рису повністю охолонути, після чого він готовий до використання.