Рецепт Рибні тефтелі фото

Рибні тефтелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Рибні тефтелі - недороге, просте у виконанні, але дуже смачна страва, яке можна готувати з різних сортів риби, яка вам до смаку. Я розповім вам рецепт тефтелей з хека. Мені дуже подобається!

Рибні тефтелі я готую дуже швидко. Всього якусь годину - і ви насолоджуєтеся смачним блюдом. Рибні тефтелі можна їсти тільки з овочами і зеленню. Тоді це буде майже дієтичне блюдо. Можна до рибних тефтелі зробити будь-який гарнір на ваш смак. Смачного!

  • Файл Хека - 500 грам
  • Хліб білий - 70 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1-2 штук
рибні тефтелі - фото крок 1
Філе риби моєму, сушимо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки.
рибні тефтелі - фото крок 2
Шматочки риби кладемо в блендер і перемелює на високій швидкості до однорідного стану. Перекладаємо в чашку.
рибні тефтелі - фото крок 3
Хліб кладемо в глибоку тарілку і заливаємо 1 склянкою води. Замочуємо 10-12 хвилин.
рибні тефтелі - фото крок 4
Очищаємо цибулю і шаткуємо його. Зелень нарізаємо дрібно. Половину нарізаної цибулі і зелень додаємо до рибного фаршу.
рибні тефтелі - фото крок 5
Розмішуємо рибний фарш, цибуля і зелень. Віджимаємо хліб і кладемо його туди ж. За смаком додаємо сіль і перець. Вбиваємо яйце. Фарш готовий.
рибні тефтелі - фото крок 6
Формуємо тефтелі величиною зі сливу. Накриваємо їх харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.
рибні тефтелі - фото крок 7
В цей час готуємо заправку для тефтелей. Другу частину нашаткованого лука обсмажуємо до золотистого кольору. Потім вливаємо в сковороду 1/2 склянки води, додаємо томатну пасту, цукор, лимонний сік, солимо і перчимо. Кладемо лавровий лист. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Кип'ятимо 2 хвилини.
рибні тефтелі - фото крок 8
Дістаємо з холодильника тефтелі і викладаємо їх в заправку. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою 5 хвилин. Перевертаємо їх і тушкуємо ще 10 хвилин. Вимикаємо плиту і даємо настоятися 10 хвилин.
рибні тефтелі - фото крок 9
Рибні тефтелі готові. Викладаємо їх у тарілку. Смачного!

Схожі рецепти