Рибні тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Рибні тефтелі - недороге, просте у виконанні, але дуже смачна страва, яке можна готувати з різних сортів риби, яка вам до смаку. Я розповім вам рецепт тефтелей з хека. Мені дуже подобається!
Рибні тефтелі я готую дуже швидко. Всього якусь годину - і ви насолоджуєтеся смачним блюдом. Рибні тефтелі можна їсти тільки з овочами і зеленню. Тоді це буде майже дієтичне блюдо. Можна до рибних тефтелі зробити будь-який гарнір на ваш смак. Смачного!
- Файл Хека - 500 грам
- Хліб білий - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вода - 1, 5 склянки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук
Філе риби моєму, сушимо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки.
Шматочки риби кладемо в блендер і перемелює на високій швидкості до однорідного стану. Перекладаємо в чашку.
Хліб кладемо в глибоку тарілку і заливаємо 1 склянкою води. Замочуємо 10-12 хвилин.
Очищаємо цибулю і шаткуємо його. Зелень нарізаємо дрібно. Половину нарізаної цибулі і зелень додаємо до рибного фаршу.
Розмішуємо рибний фарш, цибуля і зелень. Віджимаємо хліб і кладемо його туди ж. За смаком додаємо сіль і перець. Вбиваємо яйце. Фарш готовий.
Формуємо тефтелі величиною зі сливу. Накриваємо їх харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.
В цей час готуємо заправку для тефтелей. Другу частину нашаткованого лука обсмажуємо до золотистого кольору. Потім вливаємо в сковороду 1/2 склянки води, додаємо томатну пасту, цукор, лимонний сік, солимо і перчимо. Кладемо лавровий лист. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Кип'ятимо 2 хвилини.
Дістаємо з холодильника тефтелі і викладаємо їх в заправку. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою 5 хвилин. Перевертаємо їх і тушкуємо ще 10 хвилин. Вимикаємо плиту і даємо настоятися 10 хвилин.
Рибні тефтелі готові. Викладаємо їх у тарілку. Смачного!