Рецепт Рибні котлети з горбуші фото

Рибні котлети з горбуші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Звичайними котлетами, скажімо, зі свинини або яловичини зараз навряд чи кого-небудь здивуєш, а ось рибні котлети з горбуші - це дійсно чудово, адже у них такий приголомшливий ніжний смак.

Опис приготування:

Горбуші - це не тільки дуже смачна рибка, але і досить корисна, а які з неї виходять смачні котлетки, словами не передати. Ну а оскільки м'ясо цієї риби трохи сухувато, то потрібно знати, як приготувати рибні котлети з горбуші правильно, щоб цієї сухості не відчувалося. Деякі додаємо в рибний фарш трохи сала, але я знайшла інший, більш корисний варіант і замість сала я додаю в фарш подрібнений кабачок. Як розумієте, з ним котлетки виходять дуже соковиті і низькокалорійні - але ж так приємно, коли твоя їжа не тільки смачна, але і корисна. Загалом, цей рецепт приготування рибних котлет з горбуші справжня знахідка для тих, хто любить смачно поїсти без шкоди для здоров'я і фігури.

  • Файл gorbuši - 600-700 грам
  • Кабачок - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Хліб білий - 2 скибочки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
рибні котлети з горбуші - фото крок 1
Промиваємо філе горбуші і очищаємо його від кісток, потім нарізаємо дуже дрібно.
рибні котлети з горбуші - фото крок 2
З кабачка зрізаємо шкірку і нарізаємо його на невеликі шматочки.
рибні котлети з горбуші - фото крок 3
Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо.
рибні котлети з горбуші - фото крок 4
У чашу блендера викладаємо кабачок і подрібнюємо його, але не до стану пюре.
рибні котлети з горбуші - фото крок 5
Білий хліб викладаємо в миску і заливаємо молоком, залишаємо хліб розмокати.
рибні котлети з горбуші - фото крок 6
Тепер викладаємо в миску з нарізаною горбушей подрібнений кабачок, цибуля, яйце і віджатий хліб, солимо і перчимо фарш за смаком.
рибні котлети з горбуші - фото крок 7
Потім ретельно вимішуємо його до однорідного стану.
рибні котлети з горбуші - фото крок 8
З приготованого фаршу робимо невеликі котлетки і обсмажуємо їх в розігрітій олії до золотистого кольору.
рибні котлети з горбуші - фото крок 9
Потім викладаємо котлети на деко, застелений фольгою, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
рибні котлети з горбуші - фото крок 10
Котлетки виходять дуже соковиті і ніжні, вони відмінно поєднуються зі свіжими овочами і будь-яким іншим гарніром. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти