Рибна запіканка дієтична
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати дієтичну рибну запіканку, досить використовувати низькокалорійні продукти і рибу.
Я приготувала запіканку з хека. Це ніжна і смачна риба, без кісток і жиру. Вона часто застосовується в дієтичному харчуванні.
- Файл Хека - 250 грам
- Зелень - 1 пучок (можна кропиву)
- Картопля - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйця - 3-4 штук
- Сіль, спеції - За смаком
- Масло оливкове - 1 Чайна ложка
1. Приготуємо овочі, рибу. Овочі ретельно миємо, очищаємо. Філе риби вимити й обсушити. Воно готове до використання, вже немає ні кісток, ні шкіри.
2. Картоплю ріжемо шматочками. Невеликими, щоб запіканка швидко приготувалася.
3. Солону воду доводимо до кипіння. Кидаємо картопля і варимо до 10 хвилин, не більше. Воду зливаємо.
4. Ріжемо цибулю і трішки його обсмажуємо на мінімальній кількості масла, тільки щоб він втратив гіркоту. Якщо дієта дуже сувора, то можна просто обдати його окропом. Також в кінці смаження додайте кропиву і накрийте сковороду кришкою.
5. М'ясо хека поріжте на шматочки, товщиною не більше 1 см.
6. З молока, яєць, спецій і солі приготуйте заливку для запіканки.
7. Ретельно віночком все з'єднайте. Доливання готовий.
8. Беремо керамічні формочки для запікання, змащуємо їх оливковою олією. Викладаємо на дно картопляну подушку, зверху шматочки хека.
9. Викладаємо цибулю і кропиву. Не забувайте солити продукти в процесі.
10. Заливаємо, формочки не повинні бути повністю наповнені, під час випікання буде надуватися шапочка.
11. Запікаємо при 180 градусах хвилин по 30 партію. У мене вийшло 6 маленьких порцій.
12. Запіканка готова, смачного! Легка і дієтична.