Рецепт торта для дитини
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми хочемо влаштувати своїй дитині незабутній день народження: веселий, яскравий і барвистий. Ось і торт до дитячого свята можна приготувати у вигляді улюбленого персонажа. І нічого складного, повірте.
Ваша дитина хоче отримати на день народження незвичайний торт? Немає нічого простіше, з цим наочним посібником ви легко зможете приготувати смачний і красивий десерт. І ваша дитина, і гості будуть в захваті. Рецепт торта для дитини перед вами, готуємо. Веселого і смачного вам свята!
- Яйця - 6 штук (для бісквіта)
- Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок (для бісквіта)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (для бісквіта)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (для бісквіта)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для бісквіта)
- Вершки 33% - 200 мілілітрів (для крему)
- Маскарпоне - 500 грам (для крему)
- Гіркий шоколад - 200 грам (для крему)
- Джем - 200 грам
- Цукрова пудра - 70-100 грам (для крему)
В першу чергу спечемо бісквіти. Для великого торта їх знадобиться 4 штуки. Інгредієнти дані на 1 бісквіт розміром 36*22 см. Білки відділяємо від жовтків і збиваємо в жорстку піну, додаючи цукор, а потім поступово, не перестаючи збивати, додаємо жовтки і 2 столові ложки олії. Потім поступово всипаємо борошно, змішану з розпушувачем, і обережно перемішуємо. Запікаємо при 180 градусах близько 15-20 хвилин.
Приготуємо крем для прошарку. Шоколад розтопити на водяній бані. Збиваємо вершки з цукровою пудрою, додаємо маскарпоне і збиваємо. Потім додаємо розтоплений шоколад, збиваємо.
Робимо торт у вигляді пінгвіна з мультика. Заздалегідь намалюємо його і виріжемо з паперу. З трьох великих бісквітів вирізаємо три однакові деталі (слідуючи контуру пінгвіна).
А з четвертого бісквіта вирізуємо заготовки для голови, життя, дзьоба і ніг.
Якщо вам подобаються мокрі торти - можна приготувати сироп з води, цукру і лимонного соку і злегка промочити сиропом бісквітні деталі.
Змащуємо першу бісквітну деталь джемом.
І змащуємо кремом. Накладаємо другу велику деталь, змащуємо джемом і кремом.
Викладаємо кружки на місці голови і живота. Живіт складається з двох деталей - кружечка побільше і поменше. Змащуємо джемом і кремом.
Викладаємо останню велику бісквітну деталь, злегка притискаємо, щоб шари торта схопилися між собою. Викладемо деталь - дзьоб.
А тепер за допомогою розтопленого шоколаду зробимо "розмітку" тіло пінгвіна.
І за допомогою кондитерського мішка Разукрасим пінгвіна в білий і чорний кольори.
Крем зробимо такий же, як і для прошарку торта, тільки не будемо використовувати шоколад. Для того щоб отримати чорний і червоний крем, додамо харчовий барвник. Готовий торт нехай годинку-півтори постоїть у холодильнику. Можна подавати до столу.