Рецепт домашнього безе
(покроковий рецепт з фото)
Легкі, як хмаринка, солодкі і тендітні безе використовують для прикраси тортів чи тістечок. Та й просто так, вприкуску з чаєм, вони теж гарні. Особливо люблять безе дітки. Порадуємо їх солодкими хмарками?
Дуже солодкі, легкі і хрусткі безе можна приготувати не тільки для прикраси торта, але і для звичайного чаювання. Особливо будуть раді такому частування діти-ласуни. Безе буквально тануть у роті, і їх чомусь завжди мало. Перед вами простий, базовий рецепт домашнього безе. Приготувати його нескладно, головне - дотримуватися всіх правил.
- Білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 50 грам
Посуд і віночки міксера повинні бути абсолютно сухими і чистими, без слідів жиру! !! Акуратно відділяємо білок від жовтка і починаємо збивати на малих обертах міксера. Можна додати пару крапель лимонного соку.
Коли білок починає пінитися, збільшуємо обороти міксера і по ложці додаємо цукрову пудру.
Продовжуємо збивати, через хвилину додаємо наступну порцію пудри і так далі.
Збиваємо до тих пір, поки маса не збільшиться, збитий з пудрою білок не буде триматися на віночку і гострі піки НЕ будуть опадати.
Відкидають білково-цукрову масу за допомогою кондитерського мішка, ложкою або паперовим корнетиком. Формуємо безе потрібної величини.
І сушимо в розігрітій до 100 градусів духовці приблизно години півтори. Час сушіння залежить від розміру безе. Потім вимикаємо духовку і чекаємо її повного остигання.
Повністю остиглі безе можна використовувати за призначенням.