Рецепт Рецепт домашнього безе фото

Рецепт домашнього безе
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Яйця, Яєчний білок
ПП рецепти
На полуденок
Десерти, Безе

Легкі, як хмаринка, солодкі і тендітні безе використовують для прикраси тортів чи тістечок. Та й просто так, вприкуску з чаєм, вони теж гарні. Особливо люблять безе дітки. Порадуємо їх солодкими хмарками?

Дуже солодкі, легкі і хрусткі безе можна приготувати не тільки для прикраси торта, але і для звичайного чаювання. Особливо будуть раді такому частування діти-ласуни. Безе буквально тануть у роті, і їх чомусь завжди мало. Перед вами простий, базовий рецепт домашнього безе. Приготувати його нескладно, головне - дотримуватися всіх правил.

  • Білок - 1 штука
  • Цукрова пудра - 50 грам
рецепт домашнього безе - фото крок 1
Посуд і віночки міксера повинні бути абсолютно сухими і чистими, без слідів жиру! !! Акуратно відділяємо білок від жовтка і починаємо збивати на малих обертах міксера. Можна додати пару крапель лимонного соку.
рецепт домашнього безе - фото крок 2
Коли білок починає пінитися, збільшуємо обороти міксера і по ложці додаємо цукрову пудру.
рецепт домашнього безе - фото крок 3
Продовжуємо збивати, через хвилину додаємо наступну порцію пудри і так далі.
рецепт домашнього безе - фото крок 4
Збиваємо до тих пір, поки маса не збільшиться, збитий з пудрою білок не буде триматися на віночку і гострі піки НЕ будуть опадати.
рецепт домашнього безе - фото крок 5
Відкидають білково-цукрову масу за допомогою кондитерського мішка, ложкою або паперовим корнетиком. Формуємо безе потрібної величини.
рецепт домашнього безе - фото крок 6
І сушимо в розігрітій до 100 градусів духовці приблизно години півтори. Час сушіння залежить від розміру безе. Потім вимикаємо духовку і чекаємо її повного остигання.
рецепт домашнього безе - фото крок 7
Повністю остиглі безе можна використовувати за призначенням.

Схожі рецепти