Равлик з лаваша в духовці
(покроковий рецепт з фото)
З лаваша можна готувати не тільки смачні холодні закуски, але і дуже смачні пироги з різними начинками. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати равлика з фаршу в духовці.
Я пропоную приготувати такий пиріг з курячим фаршем і луком, але можна використовувати будь-яку начинку - змішати фарш з смаженими грибами, міксувати фарш з будь-якими овочами. Але все ж основою раджу брати фарш, він добре зв'яже лаваш і пиріг вийде єдиним цілим.
- Лаваш - 2 штуки (тонкий)
- Фарш курячий - 300-350 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сир - 70 грам (твердий)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Паприка - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибулю дрібно наріжте.
Я вважаю за краще попередньо обсмажувати цибулю до м'якості, але можна додавати в фарш і сирим.
До фаршу додайте цибулю, додати сіль і перець за смаком. Я додаю досить багато, мені подобається, який аромат вона надає фаршу.
Гарненько перемішайте фарш.
Листи лаваша розрізати навпіл і кожен шматок змастіть фаршем.
Загорніть лаваш з фаршем в рулет. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Утворені рулети з лаваша викладіть у форму у вигляді равлика - починайте з центру і поступово просувайтеся до країв форми.
Змішайте сметану, яйця і натертий на дрібній тертці твердий сир, додайте трохи солі і чорний мелений перець. Гарненько перемішайте.
Отриманою сумішшю залийте равлика з лаваша.
Запікайте равлика з лаваша в духовці, розігрітій до 200 градусів, 30-40 хвилин. Заливка повинна запектися, а начинка повністю приготуватися.