Рагу по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
Рагу їдять не тільки в Росії, але і в інших країнах. Наприклад, дуже цікавим бачиться рецепт рагу по-мексиканськи - з квасолею, кукурудзою і куркою.
Достеменно невідомо, в якій країні винайшли рагу, тому схожі страви існують в дуже багатьох кухнях світу. У цьому рецепті я спробував відтворити традиційне рагу по-мексиканськи з додаванням типових мексиканських інгредієнтів - квасолі, кукурудзи, курки. Мексиканці додають сюди ще і перець чилі, однак тоді страва виходить пекельно гострим - з цієї причини я перець чилі з рецепта виключив. Незважаючи на це, завдяки спецій рагу по-мексиканки виходить вельми пікантним, дуже ароматним і соковитим.
- Куряче філе - 500 грам
- Помідори - 2-3 штук
- Солодкий перець - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Кукурудза (консервована) - 350 грам
- Червона квасоля - 350 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, обкладинка, сушені часник і паприка, мелений перець чилі і томат - - За смаком
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. У сковороді розігріваємо олію, кидаємо туди нарізану цибулю і 3-4 хвилини обсмажуємо на повільному вогні.
Додаємо в сковороду з цибулею кубиками нарізану моркву.
З солодкого перцю вирізаємо серцевину, видаляємо насіння. Перець нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо в сковороду.
Нарізаємо на півкільця або четвертькольцамі помідори, додаємо до Смажаться овочам.
Ще хвилин через 5 додаємо в сковороду кукурудзу і продовжуємо тушкувати овочі.
Ще через 5-6 хвилин додаємо в сковороду квасоля. Коли квасоля згасити пару хвилин - додаємо до смаку всі необхідні спеції.
Нарізаємо куряче філе на кубики і додаємо до овочів на сковороду. Тушкуємо на повільному вогні 10-15 хвилин до готовності шматочків курки - і відразу ж подаємо до столу. Смачного!