Рецепт Рагу по-мексиканськи фото

Рагу по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Овочі, Птах, Бобові, Квасоля, Курка, Куряче філе
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Рагу

Рагу їдять не тільки в Росії, але і в інших країнах. Наприклад, дуже цікавим бачиться рецепт рагу по-мексиканськи - з квасолею, кукурудзою і куркою.

Достеменно невідомо, в якій країні винайшли рагу, тому схожі страви існують в дуже багатьох кухнях світу. У цьому рецепті я спробував відтворити традиційне рагу по-мексиканськи з додаванням типових мексиканських інгредієнтів - квасолі, кукурудзи, курки. Мексиканці додають сюди ще і перець чилі, однак тоді страва виходить пекельно гострим - з цієї причини я перець чилі з рецепта виключив. Незважаючи на це, завдяки спецій рагу по-мексиканки виходить вельми пікантним, дуже ароматним і соковитим.

  • Куряче філе - 500 грам
  • Помідори - 2-3 штук
  • Солодкий перець - 2-3 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Кукурудза (консервована) - 350 грам
  • Червона квасоля - 350 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль, обкладинка, сушені часник і паприка, мелений перець чилі і томат - - За смаком
рагу по-мексиканськи - фото крок 1
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. У сковороді розігріваємо олію, кидаємо туди нарізану цибулю і 3-4 хвилини обсмажуємо на повільному вогні.
рагу по-мексиканськи - фото крок 2
Додаємо в сковороду з цибулею кубиками нарізану моркву.
рагу по-мексиканськи - фото крок 3
З солодкого перцю вирізаємо серцевину, видаляємо насіння. Перець нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо в сковороду.
рагу по-мексиканськи - фото крок 4
Нарізаємо на півкільця або четвертькольцамі помідори, додаємо до Смажаться овочам.
рагу по-мексиканськи - фото крок 5
Ще хвилин через 5 додаємо в сковороду кукурудзу і продовжуємо тушкувати овочі.
рагу по-мексиканськи - фото крок 6
Ще через 5-6 хвилин додаємо в сковороду квасоля. Коли квасоля згасити пару хвилин - додаємо до смаку всі необхідні спеції.
рагу по-мексиканськи - фото крок 7
Нарізаємо куряче філе на кубики і додаємо до овочів на сковороду. Тушкуємо на повільному вогні 10-15 хвилин до готовності шматочків курки - і відразу ж подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти