Пюре з капусти брокколі
(покроковий рецепт з фото)
В якості корисного гарніру до основної страви або першого прикорму для малюка відмінно підійде пюре з капусти брокколі в домашніх умовах. Спробуйте, це дійсно смачно.
Хочу звернути вашу увагу на те, що це дуже простий рецепт пюре з капусти брокколі без додаткових інгредієнтів і інших надлишок. Однак при бажанні ви можете додати в процесі картопля, шпинат, зелений горошок або інші овочі за смаком. Щоб зробити пюре низькокалорійним, замініть вершки овочевим бульйоном. Для дітей виключіть спеції, в тому числі сіль для першого прикорму.
- Брокколі - 1 кілограм
- Вершки - 1 Склянка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Почати потрібно з того, що вимийте і висушіть трохи брокколі. Видаліть у неї грубі частини, розділіть на середнього розміру суцвіття.
2. У рецепті приготування пюре з капусти брокколі можна відварити суцвіття в підсоленій воді або на пару, наприклад. Зручно використовувати для цього мультиварку або пароварку, наприклад, так збережеться максимум корисних вітамінів.
3. Перекладіть готові суцвіття в чашу блендера. Додайте за смаком сіль, перець і інші спеції. Влийте трохи вершків або овочевого бульйону. Якщо під рукою виявиться кокосове молоко, обов'язково спробуйте зробити пюре з ним.
4. Ще один інгредієнт, який чудово доповнить пюре з капусти брокколі в домашніх умовах - це горішки. Додайте жменю кешью, наприклад. Також влийте трохи рослинного масла і знову збийте. Усе, можна подавати до столу.