Пюре з цвітної капусти і кабачка
(покроковий рецепт з фото)
Таке пюре з цвітної капусти і кабачка - це відмінний варіант прикорму для малят. Крім цього, пюре можна готувати і тим, хто стежить за правильним харчуванням або постить.
Смачний, корисний і пісний суп-пюре з цвітної капусти і кабачка. Під час варіння в бульйон не потрібно додавати нічого зайвого - лаврового листа і чорного перцю буде досить. Навіть дітки із задоволенням їдять такий суп-пюре на обід.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Кабачок - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1. Пюре можна готувати у вигляді гарніру, а можна у вигляді супу. Малюки дуже люблять це блюдо і з задоволенням його їдять. В якості прикорму - це відмінний варіант. Крім цього, для розвантажувальних днів або в пост пюре з цвітної капусти і кабачка також ідеально підійде.
2. Розбираємо капусту на суцвіття і нарізаємо кабачок не дуже дрібно (одне кільце на дві частини). Тим часом ставимо каструлю з водою на вогонь і чекаємо закипання.
3. Відправляємо овочі в окріп, солимо і приправляємо за смаком (я рекомендую використовувати тільки лавровий лист і перець горошком). Варимо до готовності овочів (не більше 10 хвилин на слабкому вогні).
4. Відправляємо овочі в блендер і подрібнюємо. Якщо хочете, щоб вийшов суп-пюре, то додайте трохи бульйону.
5. Перед подачею притрусіть зеленню кропу або петрушки. Якщо готуєте для малюка, то можете додати більше бульйону, картоплину при варінні бульйону і морква.