Пюре з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую вам дізнатися, як приготувати пюре з чорної смородини. Це відмінний варіант начинки для вашої випічки. Та й з чаєм або морозивом вийде чудовий кулінарний "комплект"!
Взагалі, особисто я дуже люблю всіляку випічку. Але от якщо влітку і восени продуктів для начинки предостатньо, то взимку доводилося "затягувати паски" . Але потім я знайшла цей чудовий і простий рецепт пюре з чорної смородини, і не лінуюся тепер робити такі заготовки на зиму! До речі, якщо вам здається, що даний рецепт приготування пюре з чорної смородини недостатньо хороший для тривалого зберігання, можете ягоди проварити і зробити консервацію. Але у мене і без цього пюре відмінно зберігається!
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1.5 кілограма

1. Ягоди гарненько помиємо, очистимо від гілочок і сміття. Подрібнимо в пюре за допомогою блендера. Можна відразу разом з цукром.

2. Якщо не додавали цукор на першому етапі, додайте зараз. Перемішайте і відправте в холодильник постояти 4-6 годин.

3. Розкладаємо по чистим баночках, закриваємо стерильними кришками. Зберігаємо в холодильнику, можна, можливо, в морозилці, але тоді пюре треба розлити по спеціальним пластмасовим контейнерів, гідним для заморозки. Таке пюре я не зберігаю більше трьох місяців.