Пухова каша
(покроковий рецепт з фото)
Цей тип каш зараз практично не готують, але ж даремно! Каша виходить дуже ніжна і повністю виправдовує свою назву. Повозитися з нею звичайно доведеться, але вона того варта!
Якщо любите дивувати своїх близьких, то рекомендую приготувати пухову кашу. Рецепт забутої російської кухні, який був популярний у представників вищого стану. Пухова кашу (або пухову) уваривали, давали охолонути і протерши через решето подавали до столу з соусом з вершків або молока з жовтками, цукром, корицею або ваніллю. Рецепт насправді тривалий, але зовсім нескладний і навіть цікавий. Я нижче поділюся всім процесом, а вже пробувати її чи ні, вирішуйте самі!
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 600 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Крупу ретельно промийте, додайте до неї 1 яйце і щіпку солі. Добре перемішайте.

Деко застеліть пекарської папером, змастіть маслом, викладіть гречку і розрівняйте її. Підсушіть її при температурі 150 градусів приблизно протягом години.

Потім перекладіть в каструлю, розбиваючи грудочки руками.

Додайте молоко і на невеликому вогні зваріть кашу.

У готову кашу додайте шматочок вершкового масла і перемішайте.

Для приготування соусу відокремте жовтки від білків.

Додайте до них цукор, вершки і перемішайте.

Варіть на невеликому вогні постійно помішуючи, поки соус не загусне. Якщо будуть невеликі грудочки, то можна їх розбити занурювальним блендером.

Готову кашу протріть через сито. Смак у такої каші буде зовсім інший. Ніжний, вершковий, більш тонкий. Протирати чи ні вирішуйте самі, в будь-якому випадку каша виходить дуже смачна і ніжна!

Подавайте таку кашу в холодному вигляді, поливаючи соусом або звичайними вершками. Я подавала в теплому вигляді, ну дуже смачно! Особливо сподобався соус. Всім смачного!