Пудинг овочевий
(покроковий рецепт з фото)
Це ситне і корисне блюдо. Пудинг з овочів прекрасно підійде для обіду або вечері. Всі інгредієнти добре один одного доповнюють.
Овочевий пудинг готуйте так: поріжте і подрібніть всі овочі і обсмажте їх на рослинному маслі протягом 5 хвилин. Потім додайте вино і протушкувати протягом 20 хвилин. Потім додайте відварений заздалегідь рис, зелений горошок, а через 5 хвилин подрібнену петрушку. Приготуйте соус з борошна і молока на сковороді. Додайте його до овочів разом з жовтками, зеленим горошком і збитими вершками. Запечіть пудинг в змащеній маслом і посипаною сухарями формі. Смачного!
- Морква - 200 грам
- Корінь селери - 200 грам
- Печериці - 150 грам
- Кольорова капуста - 200 грам
- Зелений горошок - 100 грам
- Мал - 60 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 2 склянки
- Біле вино - 0, 5 склянки
- Подрібнена петрушка - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Тертий сир - 6 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
Поріжте цибулю і гриби, морква і селера потріть на тертці.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
Обсмажте всі овочі на рослинному маслі протягом 5 хвилин, приправити сіллю, поперчіть, додайте вино. Готуйте протягом 20 хвилин. Коли вино випарується, можна додати трохи води.
Потім додайте відварений заздалегідь рис, зелений горошок, а через 5 хвилин подрібнену петрушку. Перемішайте і відставте остигати.
Поки овочі остигають, приготуйте соус. Обсмажте борошно на сковороді, поступово влийте молоко, постійно помішуючи. Додайте сіль, перець і доведіть до кипіння. Трохи проваріть до загустіння, потім охолоджують.
Додайте до овочів соус, тертий сир і жовтки.
Білки збийте і також додайте до овочів.
Змастіть форму для пудингу маслом, посипте сухарями і викладіть пудинг. Запечіть в духовці протягом 30 хвилин при 180 градусах і подайте на стіл.