Пудинг «Ковле» (Коулі)
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний англійський пудинг "ковле" або "каули" готується на основі картоплі з додаванням вершків, горіхів і блакитного сиру. До пудингу готують смачний коньячний соус. Дуже смачно, спробуйте!
Перед вами класичний рецепт приготування пудингу "ковле" (коулі). Цей пудинг традиційно подається зі спеціальним соусом. Звичайно ж? можна їсти і без нього, але вийде зовсім не те, до того ж, подача на стіл не буде виглядати настільки ефектно. Сподіваюся, вам сподобається пудинг, хай щастить!
- Картопля - 9 штук
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 60 мілілітрів
- Сир пармезан - 50 грам
- Сир блакитний - 20 грам
- Горіх мускатний - 5 грам
- Соус - За смаком(100 г пісочний, 50 мл води, 20 мл коньяку, 3 яйця, лимонна цедра, ванільний цукор. )
![пудинг](https://kuhari.com.ua/img/puding_quotkovleiquot_kauli-136880.webp)
Видавіть часник за допомогою Часничниці.
![пудинг](https://kuhari.com.ua/img/puding_quotkovleiquot_kauli-136881.webp)
Відваріть три картоплини. Натріть на тертці пармезан, блакитний сир поріжте кубиками.
![пудинг](https://kuhari.com.ua/img/puding_quotkovleiquot_kauli-136882.webp)
Тепер натріть на крупній тертці картопля, який зварився. Також натираємо НЕ відварену картоплю.
![пудинг](https://kuhari.com.ua/img/puding_quotkovleiquot_kauli-136883.webp)
Додайте мускатний горіх, сіль, перець і одне яйце.
![пудинг](https://kuhari.com.ua/img/puding_quotkovleiquot_kauli-136884.webp)
Додайте підготовлений сир, ретельно все перемішайте і викладіть у форму для запікання пудингу. Випікати 40 хвилин в духовці прогрітій до 180 градусів.
![пудинг](https://kuhari.com.ua/img/puding_quotkovleiquot_kauli-136885.webp)
Для готового пудингу можна приготувати чудовий соус. Для цього перемішуємо до однорідної маси: 100 г
Цукру, 50 мл води, 20 мл коньяку, 3 жовтка і 1 яйце цілком, лимонну цедру і ванільний цукор. Варимо отриману масу, до консистенції сметани (густий). Поливаємо соусом пудинг. Смачного!
Цукру, 50 мл води, 20 мл коньяку, 3 жовтка і 1 яйце цілком, лимонну цедру і ванільний цукор. Варимо отриману масу, до консистенції сметани (густий). Поливаємо соусом пудинг. Смачного!