Пудинг «Ковле» (Коулі)
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний англійський пудинг "ковле" або "каули" готується на основі картоплі з додаванням вершків, горіхів і блакитного сиру. До пудингу готують смачний коньячний соус. Дуже смачно, спробуйте!
Перед вами класичний рецепт приготування пудингу "ковле" (коулі). Цей пудинг традиційно подається зі спеціальним соусом. Звичайно ж? можна їсти і без нього, але вийде зовсім не те, до того ж, подача на стіл не буде виглядати настільки ефектно. Сподіваюся, вам сподобається пудинг, хай щастить!
- Картопля - 9 штук
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 60 мілілітрів
- Сир пармезан - 50 грам
- Сир блакитний - 20 грам
- Горіх мускатний - 5 грам
- Соус - За смаком(100 г пісочний, 50 мл води, 20 мл коньяку, 3 яйця, лимонна цедра, ванільний цукор. )
Видавіть часник за допомогою Часничниці.
Відваріть три картоплини. Натріть на тертці пармезан, блакитний сир поріжте кубиками.
Тепер натріть на крупній тертці картопля, який зварився. Також натираємо НЕ відварену картоплю.
Додайте мускатний горіх, сіль, перець і одне яйце.
Додайте підготовлений сир, ретельно все перемішайте і викладіть у форму для запікання пудингу. Випікати 40 хвилин в духовці прогрітій до 180 градусів.
Для готового пудингу можна приготувати чудовий соус. Для цього перемішуємо до однорідної маси: 100 г
Цукру, 50 мл води, 20 мл коньяку, 3 жовтка і 1 яйце цілком, лимонну цедру і ванільний цукор. Варимо отриману масу, до консистенції сметани (густий). Поливаємо соусом пудинг. Смачного!
Цукру, 50 мл води, 20 мл коньяку, 3 жовтка і 1 яйце цілком, лимонну цедру і ванільний цукор. Варимо отриману масу, до консистенції сметани (густий). Поливаємо соусом пудинг. Смачного!