Пшоняна каша зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання пшоняної каші і свинини не дуже популярно, але, на мій погляд, воно неймовірно смачне. Я розповім вам, як приготувати пшоняну кашу зі свининою по-селянськи. Смачного!
Таку кашу завжди готувала моя бабуся, якщо є можливість готувати її в печі - готуйте. Але і в духовій шафі така каша виходить дуже смачною, ситної і корисною. Ця страва - просто джерело вітамінів. Багата вітамінами пшенка - дуже корисна каша, а разом зі свининою і овочами це просто бомба. Розповідаю, як приготувати пшенку зі свининою, порадуйте улюблених смакотою.
- Свинина - 500 грам
- Пшоно - 1 Склянка
- Помідор - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 6 штук
Поріжте свинину на дрібні шматочки, я зазвичай ріжу кубиками. Нагрійте в сковороді олію, обсмажте свинину. Поріжте цибулю кільцями, додайте його до м'яса. Посоліть і поперчіть м'ясо і добре перемішайте. Зробіть вогонь дуже маленьким.
Очистіть картопля від шкірки, порежьте его на кусочки/соломку. Я зазвичай ріжу соломкою. Перекладіть картопляну соломку до м'яса і смажте ще 10-15 хвилин. В цей час ошпарьте пшоно окропом, щоб позбавити його від гіркоти. Додайте пшоно в сковороду до м'яса.
Поріжте помідори на шматочки, додайте їх до каші. Залийте кашу водою так, щоб вода покривала всю кашу, виставите маленький вогонь і варіть його ще хвилин 15-20. Перемішуйте кашу. Потім вимкніть плиту і дайте каші настоятися ще хвилин 20.