Пряник класичний
(покроковий рецепт з фото)
До Різдва у багатьох країнах Європи готують імбирні пряники. У Росії і країнах СНД теж перейняли цю традицію. Наприклад, вже пару років у нас в родині їх роблять на Новий рік. І рецепт у мене є.
В основному тісто для такої випічки замішується однаково, тому всі звикли до одного смаку. Я пропоную якраз таке, знайоме багатьом. Ви можете прочитати про те, як приготувати імбирний пряник класичний. Для красивої подачі вам обов'язково знадобляться формочки для вирізки. Також спробуйте зробити глазур для прикраси або купити спеціальну готову глазур в зручних упаковках у вигляді тюбиків. Такий глазур'ю легко і зручно наносити візерунки. А якщо ви ще зробите отвори в пряниках, то ними можна прикрасити ялинку.
- Мед рідкий - 300 грам
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 750 грам
- Яйце - 4 штуки
- Імбир мелений - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Какао - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Апельсинова цедра - 2 чайних ложки
- Ванілін - 2 щіпки
Розм'якшене масло змішайте з медом, яйцями і цукром. Потім додайте в цю масу все сухі інгредієнти з рецепту. Замішайте тісто. Залиште його в плівці в холодильнику на півгодини.
Потім розкачати тісто товщиною в 0, 5-0, 7 см.
З тіста виріжте формочками пряники. Покладіть їх на деко з пергаментним папером.
Випікайте пряники при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Прикрасьте їх на ваш смак. Приємною дегустації!