Просте каррі з курки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування простого каррі з курки. Пряне і гостре каррі з курки добре підійде до вечері або на обід.
Дуже смачна страва індійської кухні. У приготуванні на свій смак можна регулювати кількість прянощів і солі. Блюдо виходить ароматним і гострим.
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 2 Ст. Ложки
- Лимона - 0, 5 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Каррі - 2 чайних ложки
- Перець, сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - 2 чайних ложки
- Куряча грудка - 2 штуки
1. На дрібній тертці натираємо імбир і часник. Потім кладемо все в миску. Додаємо сюди чорний перець, рослинна олія, сіль, лимонний сік і каррі. Все добре перемішуємо і на час відставити убік.
2. Невеликими шматочками нарізаємо куряче філе. Потім в миску до суміші прянощів кладемо шматочки філе і гарненько перемішуємо.
3. Очищаємо цибулю, в блендері подрібнюємо дві цибулини (має вийти однорідна кашка), лук треба нарізати тоненькими півкільцями. Потім розігріваємо олію в сотейнику, кладемо туди нарізану цибулю і помішуючи, roza_ker. Смажимо приблизно хвилини чотири, до м'якості цибулі.
4. У сотейник до цибулі додаємо цибульне пюре, і, помішуючи, приблизно хвилин п'ять, roza_ker.
5. Потім додаємо сюди шматочки курячого філе з пряним маринадом, і приблизно хвилин п'ять смажимо. Не забуваємо помішувати. Робити це краще дерев'яною ложечкою. Вливаємо сюди воду, доведемо до кипіння, потім вогонь зменшимо і хвилин двадцять під кришкою тушкуємо.
6. Готове каррі викладаємо на тарілку, і подаємо до столу.