Проста піца з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Головні компоненти будь-якої піци - це тісто і соус, а начинка може бути найрізноманітніша. Пропоную приготувати просту піцу з цибулею. Дуже тонке і смачне тісто відмінно поєднується з лушпиння начинкою!
Із вказаної кількості інгредієнтів для тіста виходить дві середні піци діаметром близько 30 см. Інгредієнти для начинки я вказала на одну піцу. Можете частина тесту заморозити або використовувати відразу для приготування другої аналогічної або будь-який інший піци. Якщо у вас вдома ні ковбаси, ні помідорів не виявилося, а приготувати піцу дуже хочеться, рекомендую придивитися до даного рецептом. Піца з цибулею виходить смачною і ситної, спробуйте!
- Вода - 125 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1, 25 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Сир твердий - 100 грам
- Кетчуп - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Почніть з приготування тіста для піци. Для цього в теплу воду додайте дріжджі і цукор. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин до появи характерної "шапочки" .
3. У глибоку миску насипте борошно і сіль. Додайте дріжджі, що підійшли.
4. Перемішайте все ложкою і налийте оливкова олія.
5. Замісити руками м'яке і трохи липке тісто. Зберіть в кулю і накрийте рушником.
6. Приберіть тісто в тепле місце на 30-40 хвилин, поки воно не збільшитися в розмірі.
7. Для начинки наріжте цибулю кільцями або пір'ям і обсмажте до повної готовності. Додайте в кінці сіль за смаком і соєвий соус.
8. Тісто розділяється на дві частини. Розкачайте тонко на присипаної борошном поверхні і акуратно перенесіть в форму для випічки, змащену маслом. Сформуйте руками невеликі бортики і змастіть тісто кетчупом або будь-яким томатним соусом.
9. Зверху рівномірно розподіліть цибульну начинку.
10. Посипте піцу тертим сиром і випікайте при 240 градусах близько 10 хвилин.
11. Проста піца з цибулею готова. Нарізаємо її на порції і подаємо до столу.
12. Ніжне і тонке тісто з ароматною лушпиння начинкою неодмінно вам сподобається! Смачного!