ПП-пельмені з кабачком
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не пробували пельмені з цільнозерновий борошна з такою начинкою? Але ж вони несподівано смачні! Так давайте ж почнемо харчуватися правильно і приготуємо незвичайні, з оригінальним смаком пельмені.
Якщо ви вирішили харчуватися правильно, це не означає, що потрібно відязикатися від борошняних страв. Борошно - теж корисний продукт, а особливо цільнозерновий. З такого борошна можна готувати і пироги, і вареники, і багато інших страв. Сьогодні я розповім вам, як приготувати ПП-пельмені з кабачком або цукіні. Смак страви вразить вас, повірте!
- Борошно цільнозернове - 1, 5 склянки
- Вода - 1/2 - 2/3 склянки
- Кабачок або цукіні - 1 штука (маленький)
- Перець болгарський - 1-2 скибочок
- Знежирений сир - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5-1 чайних ложки (за смаком)
У миску насипаємо цельнозерновую пшеничне борошно, додамо щіпку солі і оливкове масло, розмішуємо і додаємо воду. Кількість води регулюйте самі, адже борошно у всіх різна.
Замішуємо м'яке тісто, який мав би липнути до рук. Замотуємо тісто в харчову плівку і залишимо хвилин на 30.
Маленький кабачок або цукіні нарізаємо дрібними кубиками.
І відправимо на сковороду, злегка змащену маслом. Додамо нарізаний болгарський перець і злегка посолити. Обсмажуємо хвилин 15, намагаючись максимально випарувати рідину. Овочі повинні залишитися трохи хрусткими.
Додамо до остиглим овочам подрібнений часник і знежирений сир. Солимо і перчимо до смаку.
Ось така вийде начинка для пельменів.
Розкачуємо тісто в дуже тонкий пласт і склянкою вирізаємо кружечки.
Розкладаємо начинку на кожен кружечок тіста і ліпимо пельмені, ретельно защипуючи краю.
Ось які гарні пельмені У мене вийшло 40 штук.
Варимо пельмені в киплячій, злегка підсоленій воді. Я варила 5 хвилин з моменту закипання. Час варіння залежить від товщини тесту.
І ось пельмені готові.
Такі вони в розрізі, сир в начинці розплавився. Дуже смачно і незвично!