Повидло з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки зазвичай їдять свіжими або на солоне, а я пропоную солодкий варіант. Та ще й такий, який можна зберігати! Повидло з кабачків виходить несподівано смачним. Намастіть на булку і насолоджуйтеся!
Повидло з кабачків - це одне з найбільш недорогих страв на зиму, яке мені доводилося робити. Хоча за смаком воно нічим не поступається тим, за які доведеться заплатити втридорога. У повидлі всього три інгредієнти - кабачки, цукор і лимон. Лимон можна замінити на будь-який інший цитрусовий або нецітрусовий фрукт. Його (лимона) задача - створити настрій. Простіше кажучи, якщо вам хочеться відчути нотку іншого улюбленого фрукта / овоча / ягоди в повидлі, то сміливо додавайте штуку або жменю.
Як приготувати повидло з кабачків?
1. Кабачки очистіть, промийте, наріжте невеликими кубиками.
2. Складіть шматочки кабачків в каструлю, засипте 200 г пісочний. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть кабачки до м'якості.
3. Розварені до м'якості кабачки протріть через сито ложкою або блендером.
4. Затес вантажите все назад в каструлю, додайте 800 г пісочний (залишився) і варіть до густоти.
5. У процесі варіння влийте сік одного лимона, перемішайте.
6. Повидло злегка остудіть і викладіть в простерилізовані банки. Закрутіть стерильними кришками.
Повидло з кабачків готове! Смачного!
- Кабачки - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
Як приготувати повидло з кабачків?
1. Кабачки очистіть, промийте, наріжте невеликими кубиками.
2. Складіть шматочки кабачків в каструлю, засипте 200 г пісочний. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть кабачки до м'якості.
3. Розварені до м'якості кабачки протріть через сито ложкою або блендером.
4. Затес вантажите все назад в каструлю, додайте 800 г пісочний (залишився) і варіть до густоти.
5. У процесі варіння влийте сік одного лимона, перемішайте.
6. Повидло злегка остудіть і викладіть в простерилізовані банки. Закрутіть стерильними кришками.
Повидло з кабачків готове! Смачного!