Рецепт Повидло з чорниці фото

Повидло з чорниці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Ягоди, Чорниця
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей, Десерт
Заготовки

Чорницю обов'язково треба вживати тим, хто багато читає, працює за комп'ютером, працює при поганому освітленні. В іншому випадку говорити, всім! Для повидла з чорниці вам знадобиться ягоди і цукор. Вперед!

Чорниця не тільки допомагає зберегти хороший зір, але і омолоджує, сприяє поліпшенню пам'яті, є профілактичним засобом серцево-судинних захворювань. Чорничне повидло я їм з борошняними млинцями. У повидлі зберігаються "тільця" протертих ягід, які при варінні наповнюються солодкої чорничною масою. Така структура повидла робить його неповторним і дуже смачним.

Як зробити повидло з чорниці?

1. Ягоди чорниці очистіть від листочків і гілочок. Гарненько промийте кілька разів спочатку в тазику з водою (бруд і зіпсовані ягоди спливуть), а потім під проточною водою.

2. Промиту чорницю злегка просушіть, виклавши на щільні паперові рушники або на кухонний рушник.

3. Ягоди пропустіть через м'ясорубку або роздушіть дерев'яним товкачем.

4. Отриману масу викладіть в широку каструлю і варіть на повільному вогні. Поступово вводите цукор невеликими кількостями. Маса повинна зменшитися більш, ніж в два рази. Готового повидла має вийти близько 400 г. При варінні повидло постійно помішуйте.

5. Гаряче повидло розкладіть по простерилізувати сухим банкам. Дайте охолонути, потім закрийте кришками.

Зберігайте повидло з чорниці в прохолодному місці.

Смачного!

  • Чорниця - 1 кілограм
  • Цукор - 600 грам
Чорниця не тільки допомагає зберегти хороший зір, але і омолоджує, сприяє поліпшенню пам'яті, є профілактичним засобом серцево-судинних захворювань. Чорничне повидло я їм з борошняними млинцями. У повидлі зберігаються "тільця" протертих ягід, які при варінні наповнюються солодкої чорничною масою. Така структура повидла робить його неповторним і дуже смачним.

Як зробити повидло з чорниці?

1. Ягоди чорниці очистіть від листочків і гілочок. Гарненько промийте кілька разів спочатку в тазику з водою (бруд і зіпсовані ягоди спливуть), а потім під проточною водою.

2. Промиту чорницю злегка просушіть, виклавши на щільні паперові рушники або на кухонний рушник.

3. Ягоди пропустіть через м'ясорубку або роздушіть дерев'яним товкачем.

4. Отриману масу викладіть в широку каструлю і варіть на повільному вогні. Поступово вводите цукор невеликими кількостями. Маса повинна зменшитися більш, ніж в два рази. Готового повидла має вийти близько 400 г. При варінні повидло постійно помішуйте.

5. Гаряче повидло розкладіть по простерилізувати сухим банкам. Дайте охолонути, потім закрийте кришками.

Зберігайте повидло з чорниці в прохолодному місці.

Смачного!

Схожі рецепти