Повидло з басейну
(покроковий рецепт з фото)
Варення, джем, повидло - ці десерти нам знайомі з дитинства. Вони відмінно підходять до чаю, молоку, кава. А також незамінні в приготуванні пирогів, пиріжків, тортів. Сьогодні готуємо повидло зі слив.
Povidlo - це фруктове або ягідне пюре, зварене з цукром. Однорідне і густе по консистенції. Сливове повидло можна подати на сніданок з грінками, тостами, булочками. Для приготування такого повидла я взяла сорт сливи "угорка" . У сушеному вигляді - це всім відомий чорнослив. Щоб повидло було красивого яскравого кольору, цукор потрібно додавати в самому кінці приготування.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 300 грам
- Вода - 100 мілілітрів

Приготуйте тазик, цукор і воду для приготування повидла.

Зливи добре помийте.

Кожну сливу розріжте навпіл і видаліть кісточку.

Викладіть сливи в каструлю з товстим дном і налийте воду. Поставте каструлю на плиту.

Варіть сливи до тих пір пір, поки весь сік практично випарується і повидло загусне. На це буде потрібно 30-40 хвилин. Періодично перемішуйте сливи.

За допомогою блендера подрібніть сливи до консистенції густого пюре.

Після насипте в повидло цукор.

Перемішайте і варіть повидло на самому мінімальному вогні ще 30-40 хвилин.

Ароматне, надзвичайно смачне сливове повидло готове. Зберігайте в прохолодному місці. Подавайте на десерт.