Поп кукурудзи в домашніх умовах 10 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Як виявилося, приготувати повітряну кукурудзу будинку можна всього за 10 хвилин! Але є кілька головних правил, про які піде язик далі в рецепті. Робити такий поп-корн можна солодким або солоним.
Якщо ви любите поп-корн, то тепер ви зможете його готувати вдома в будь-який час. Виходить він абсолютно ідентичним "магазинному", але для його приготування є два секрету, про які я розповім далі. Сіль або цукор - додавайте до нього все, що побажаєте на ваш смак!
- Кукурудза - 1 штук (суха)
- Рослинна олія - 100 грам
1. Найголовніша уязик - висушені зерна кукурудзи, а другий секрет - ці зерна повинні бути з морозильної камери. Тільки при дотриманні цих двох умов у вас вийде справжній поп-корн.
2. Смажити його не потрібно у фритюрі, досить буде налити трохи рослинного масла. З 1 кукурудзу вистачить 50 грамів. Наливаємо масло в звичайну каструлю невеликого розміру, ставимо на вогонь.
3. Масло потрібно брати обов'язково рафінована.
4. Коли масло розжариться, відправте в нього зерна і накрийте кришкою. По звуках і бавовни ви почуєте, коли кукурудза почне розкриватися. Зменшіть вогонь і періодично відкривайте кришку, але акуратно.
5. Буквально кілька хвилин - і готовий поп-корн можна діставати. Дайте маслу трохи стекти, якщо хочете, щоб його була мінімальна кількість. У цей момент можна додати сіль або спеції, якщо любите солоний поп-корн.
6. Я люблю солодкий, тому посипала його цукровою пудрою, коли він охолов. От і все!