Пончики зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Хоча пончики асоціюються у нас з американською кухнею, але в російській і європейській їх теж можна зустріти. Тільки трохи змінюватиметься форма, начинка і тісто. У цьому рецепті це яскраво видно.
Цей спосіб створення можна вважати одним з найлегших. Тісто ви можете зробити домашнє, але у мене було магазинне. Пропоную вам записати, як приготувати пончики зі згущеним молоком. Тут не буде дірочки посередині, зате всередині лежить начинка. До речі, замість неї відмінно буде йти джем.
- Тісто дріжджове - 500 грам
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Згущене молоко, банку - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
Згущене молоко зваріть заздалегідь в банку протягом 1, 5 годин, а потім остудіть її.
Тісто розділи 2 частини. Кожну розкачати товщиною в 4 мм. На одній частині зробіть гуртки. У центр кожного викладіть згущене молоко.
Закрийте тісто другим пластом. Виріжте пончики круглої форми склянкою або кухлем.
По краях тісто з'єднайте. Вироби залиште на 15 хвилин, щоб вони піднялися.
Зробіть фритюр з масла в глибокій каструлі. Обсмажте в ньому пончики.
Подавайте пончики з цукровою пудрою. Приємного чаювання!