Пончики з глазур'ю (3 виду)
(покроковий рецепт з фото)
За допомогою цього рецепта ви зможете приготувати самі смачні пампушки, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати пончики з глазур'ю (3 виду). Настійно рекомендую вам спробувати такі ласощі.
Якщо ви хочете приготувати щось смачне до чаю або кави, рекомендую вам приготувати пончики. У цьому рецепті ви знайдете не тільки опис приготування тіста, але і три варіанти різної глазурі, яка стане дуже гарним доповненням до смачних пончиків. Така глазур особливо сподобається дітям, так як завдяки їй пончики виглядають дуже святковими. Обов'язково стежте за температурою фритюру, адже пончики повинні рівномірно і поступово обсмажувати.
- Борошно - 350-400 грам
- Яйце кімнатної температури - 1 штука
- Тепле молоко - 170-180 мілілітрів
- Вершкове масло кімнатної температури - 2, 5 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Тепла вода - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко - 5-6 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
- Ягоди - 100 грам
- Шоколад - 60 грам
- Nutella - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 500 мілілітрів (для фритюру)
1. Для початку приготуйте тісто для пончиків. Для цього розведіть сухі дріжджі в теплій воді і дайте їм розчинитися. Трохи нагрійте молоко і додайте до нього розчинилися дріжджі.
2. Далі додайте цукор, сіль, вершкове масло і яйце. Все добре збийте за допомогою міксера. Далі просійте половину борошна і знову збийте міксером. Після цього знову просійте необхідну кількість борошна і втрутився її лопаткою.
3. Тісто має вийти досить м'яким і податливим. Далі змастіть миску рослинним маслом і перекладіть в неї тісто. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 час, щоб тісто добре піднялося.
4. Далі тісто розкачати в пласт товщиною 1, 5-2 см, але не тисніть його. За допомогою формочок виріжте кружечки в формі пончиків. Залиште їх на столі на півгодини, щоб пончики ще піднялися.
5. Обсмажте пончики в розігрітому фритюрі (стежте, щоб пончики обсмажувалися поступово і добре пропікалися всередині).
6. Далі приготуйте глазур. Перший варіант глазурі: шоколад дрібно нарубати і змішайте з 2 ст. Ложками молока, після чого розтопіть його на водяній бані. Умочіть пончики в глазур і посипте кондитерським конфетті.
7. Для другого варіанту глазурі "нутеллу" змішайте з цукровою пудрою і 6 чайними ложками молока. Поставте суміш на вогонь і доведіть до однорідного стану. Умочіть пончики в глазур і посипте подрібненими горіхами.
8. Для третього варіанту глазурі ягоди змішайте з 3 ст. Ложками цукрової пудри і подрібніть блендером. Умочіть пончики в глазурі і посипте конфетті. Смачного!