Пончики з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашню випічку? Пропоную вам спробувати дуже апетитні, ніжні, повітряні пончики, які напевно сподобаються і дорослим, і діткам. Рекомендую на замітку кожної господині!
Хочу показати вам, як приготувати пончики з глазур'ю, запечені в духовці. Вони виходять дуже смачними і при цьому ніякого зайвого масла. Глазур можна зробити як шоколадну, так і ягідну, як в даному випадку. Процес простий і досить швидкий. Якщо у вас є спеціальна форма для випічки пончиків, то не роздумуючи повторюйте рецепт в домашніх умовах.
- Цукор - 6 чайних ложок
- Борошно - 120 грам
- Сіль і сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Оцет - 1/2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Полуниця - 200 грам(+ цукрова пудра за смаком)
1. У глибоку миску просійте борошно, додайте цукор, соду і сіль. Перемішайте.
2. З'єднайте в окремій мисочці рослинне масло, молоко, яйце, оцет і ванільний екстракт. Збийте до однорідності.
3. Вилийте рідкі інгредієнти в сухі.
4. Розкладіть тісто по формах і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
5. Випікаються пончики досить швидко, хвилин 13-15. Після їх потрібно остудити на решітці.
6. Вимийте полуницю (можна і іншу ягоду за смаком), видаліть хвостики.
7. Викладіть ягоди в чашу блендера і подрібніть до стану пюре. Додайте цукрову пудру, перемішайте.
8. Занурюйте пончик в глазур.
9. Коли глазур захолоне, подавайте пончики до столу. Смачного!