Пончики печені
(покроковий рецепт з фото)
Красиві невеликі пончики, напоминающее бублики, политі шоколадом і посипані присипкою, зможуть не тільки прикрасити й урізноманітнити меню, але вгамувати голод і зробити приємність. Пробуйте!
Красиві поживні пончики добре вгамують голод і будуть смачним десертом. Виготовляються вони на основі дріжджового тіста. В даному рецепті описаний процес приготування пончиків без начинки, покритих шоколадною глазур'ю і посипаних різнобарвною присипкою. Ці цікаві на вигляд продукти, прийшли з американського життя, чимось нагадують наші бублики і добре прикрашають російську кухню.
- Молоко - 500 мілілітрів (для тіста - 300 мл., для глазурі -200 мл.)
- Цукор - 100 грам
- Дріжджі - 3 чайних ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 250 грам (для тіста 150 г, для глазурі - 100 м)
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Потоку - 1 Ст. Ложка
- Чорний шоколад - 100 грам
1. Перед тим, як приготувати печені пончики, поставте на стіл всі інгредієнти. У невелику ємність помістіть цукор звичайний і ванільний, трохи борошна і дріжджів. Додайте тепле, трохи більше кімнатної температури нагріте молоко.
2. Розмішайте продукти, накрийте теплим рушником і дайте можливість в теплому місці трохи підійти протягом півгодини.
3. Починайте готувати глазур. Поставте на плиту каструлю з молоком, цукровою пудрою і патокою.
4. Нагрійте глазур до кипіння. Покладіть розламаний на шматочки шоколад. Вимкніть каструлю. Перешкодьте, шоколад повинен розплавитися.
5. Додайте в глазур вершкове масло, розмішайте до однорідного стану і залиште остуджувати.
6. У збільшене в об'ємі тісто вбийте яйця і влийте тепле молоко. Введіть 2/3 від вершкового масла. Потроху невеликими порціями додавайте борошно. Вимішуйте тісто руками, попередньо змазаними залишками вершкового масла. Готове тісто залиште в мисці на півгодини для збільшення обсягу. Миску накрийте рушником.
7. Невеликими шматочками розкачайте коржі. З кожного двома видами склянок видавіть формочки печива у вигляді бублика. Перекладіть пончики на деко, дайте піднятися півгодини. Випікайте при 180 З до зміни кольору.
8. Вийміть пончики, перекладіть і остудіть. Кожен пончик занурте однією стороною в шоколадну глазур. Відкладіть, щоб висохла глазур. Прикрасьте присипкою.