Помідори з чорносливом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний дует слив і помідорів можна заготовити і на зиму, щоб подати до зимового святкового столу смакоту. До речі, маринований чорнослив ідеальний при подачі із запеченою куркою або м'ясом!
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 0, 7 L. Пам'ятайте, що заготовки з кісточками зберігаються максимум 1 рік, без кісточок - 2 року. Чорнослив повинен бути без пошкоджень, але стиглий і щільний. Помідори найкраще використовувати невеликого розміру сорти "сливка" .
- Помідор - 200 грам
- Слива - 150 грам (різноманітність "угорка ")
- Часник - 3 зубчики
- Селера - 2-3 штук (гілочки)
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Перець чорний горошок - 10 штук
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Помідори і сливи промийте у воді, викладіть в чисту банку рівномірно, чергуючи. Намагайтеся вмістити їх якомога щільніше, але щоб не лопнули томати. Промийте гілочки селери і вкладіть їх між плодів.
Закип'ятіть воду і залийте окріп в банку до верху.
Закрийте кришкою, але не закручуйте. Залиште для пропарювання на 10-15 хвилин в залежності від величини плодів.
У каструлю або в ківш всипте сіль і горошини чорного перцю. Сіль повинна бути не йодованої, інакше заготовка може заграти! З банки злийте рідину в каструлю, помістіть ємність на плиту і доведіть розсіл до кипіння. Вимкніть нагрів і влийте оцет, акуратно розмішайте.
Влийте маринад в банку з пропареними плодами до верху.
Відразу ж закрийте гарячої кришкою, закручуючи по різьбі або ж законсервуйте за допомогою ключа для закачування. Дайте охолонути і помістіть в комору до зими.