Рецепт Помідори з чорносливом на зиму фото

Помідори з чорносливом на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Фрукти , Помідор , Слива
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 20 хв.

Ідеальний дует слив і помідорів можна заготовити і на зиму, щоб подати до зимового святкового столу смакоту. До речі, маринований чорнослив ідеальний при подачі із запеченою куркою або м'ясом!

Опис приготування:

Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 0, 7 L. Пам'ятайте, що заготовки з кісточками зберігаються максимум 1 рік, без кісточок - 2 року. Чорнослив повинен бути без пошкоджень, але стиглий і щільний. Помідори найкраще використовувати невеликого розміру сорти"Сливка" .

  • Помідор - 200 грам
  • Слива - 150 грам (різноманітність "угорка & Quot; )
  • Часник - 3 зубчики
  • Селера - 2-3 штук (гілочки)
  • Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Перець чорний горошок - 10 штук
помідори з чорносливом на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
помідори з чорносливом на зиму - фото крок 2
Помідори і сливи промийте у воді, викладіть в чисту банку рівномірно, чергуючи. Намагайтеся вмістити їх якомога щільніше, але щоб не лопнули томати. Промийте гілочки селери і вкладіть їх між плодів.
помідори з чорносливом на зиму - фото крок 3
Закип'ятіть воду і залийте окріп в банку до верху.
помідори з чорносливом на зиму - фото крок 4
Закрийте кришкою, але не закручуйте. Залиште для пропарювання на 10-15 хвилин в залежності від величини плодів.
помідори з чорносливом на зиму - фото крок 5
У каструлю або в ківш всипте сіль і горошини чорного перцю. Сіль повинна бути не йодованої, інакше заготовка може заграти! З банки злийте рідину в каструлю, помістіть ємність на плиту і доведіть розсіл до кипіння. Вимкніть нагрів і влийте оцет, акуратно розмішайте.
помідори з чорносливом на зиму - фото крок 6
Влийте маринад в банку з пропареними плодами до верху.
помідори з чорносливом на зиму - фото крок 7
Відразу ж закрийте гарячої кришкою, закручуючи по різьбі або ж законсервуйте за допомогою ключа для закачування. Дайте охолонути і помістіть в комору до зими.

Схожі рецепти