Рецепт Полуниця з м'ятою і вершками фото

Полуниця з м'ятою і вершками
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Полуниця
Дієтичне харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Полунична тематика на початку літа нескінченна. Давайте продовжимо готувати різні смачні страви з полуниці. Полуниця з м'ятою і вершками - це дуже смачне блюдо.

Опис приготування:

Французи його називають парфе. Стакан з таким десертом виглядає як сама досконалість. Це прекрасний спосіб освіжитися в спекотний спекотний день. Приготувати його зовсім нескладно. Але насолода отримаєте незабутнє.

  • Свіжа полуниця - 500 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Бісквітне печиво - 100 грам
  • Вершкове масло розтоплене - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Крем - 240 грам
  • Цукрова пудра - 90 грам
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Листя м'яти - За смаком
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо печиво. Його потрібно розкришити. Зробити це дуже просто. Печиво потрібно покласти в поліетиленовий мішок. Зав'язати його, і дерев'яним молоточком постукати по ньому. 2-3 хвилини і у вас готова потрібна крихта готова.
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 2
2. Крихітку викладіть в окрему миску і додайте одну столову ложку цукру і розтоплене масло, 2 ложки. Тепер цю масу добре перемішайте.
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 3
3. Наступний етап нашого приготування - вершково-сметанний начинка. Тут нам знадобиться міксер. Змішати сметану, цукрову пудру і ванільний екстракт і збити міксером. До речі, якщо у вас не виявилося під рукою ванільного екстракту, ви можете замінити його медом або сиропом.
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 4
4. Беремо окремий посуд і збиваємо міксером вершки, щоб вони стали пишними від піни. Переливаємо збиті вершки в сметанному начинку і лопаткою обережно перемішуємо отриману суміш.
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 5
5. Полуницю треба перебрати, видалити хвостики і промити. Тепер наріжте полуницю великими шматочками, всипте в неї трохи цукру і дайте постояти хвилин 5.
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 6
6. Відповідальний момент. Починаємо складати наш десерт. Для цього приготуйте широкі склянки. На дно висипаємо по одній чайній ложці крихти.
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 7
7. На крихту кладемо 2 ст.Ложки вершково-сметанному начинки. Черга полуниці. Покладіть кілька шматочків.
полуниця з м'ятою і вершками - фото крок 8
8. Всі верстви повторюємо ще раз. Обсипаємо зверху крихтою і прикрашаємо гілочками м'яти. Залишилося почекати благословенного моменту години 2, тому що саме цей час наш десерт повинен постояти в холодильнику, щоб охолодитися. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти