Рецепт Плов татарський фото

Плов татарський
(покроковий рецепт з фото)

Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Той плов, який ми звикли бачити з столових і кафетеріях ніколи не зможе зрівнятися з цим татарським пловом. Та що вже тут говорити, навіть вдома таку смакоту важко приготувати!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування плову татарського найкраще, звичайно ж, використовувати на відкритому повітрі, там і настрій відразу піднімається, і смак зовсім інший, але і в домашніх умовах ви без зусиль зможете його приготувати, технологія в принципі та ж сама. Головне тут - це вибрати гарне м'ясо, рис і підібрати до цього правильні приправи, які краще купувати вагові на ринку, там вам, до речі, і підберуть відповідний набір спецій для плову. В іншому тут немає абсолютно нічого складного, але смак і аромат у такого плову, якщо звичайно правильно його приготувати, просто приголомшливий, він не зрівняється ні з яким іншим. Так що вперед за бараниною та спеціями, а я розповім вам, як зробити плов татарський.

  • Рис девзіра - 1 кілограм
  • Баранина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Часник - 3 штуки
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком (набір «для плову», окремо зіра, куркума мелена і кизил)
плов татарський - фото крок 1
Рис ретельно промиваємо кілька разів. Цибулю нарізаємо кільцями, а морква брусками.
плов татарський - фото крок 2
Коли казан гарненько нагріється, наливаємо в нього масло і вкідиваем обрізки цибулі або цілу цибулину, щоб вона ввібрала всі шкідливі речовини з масла.
плов татарський - фото крок 3
Тим часом нарізаємо м'ясо на досить великі шматки приблизно 3-4 сантиметра шириною.
плов татарський - фото крок 4
Виймаємо з казана шматки цибулі і викладаємо в нього нарізану кільцями цибулю, смажимо на сильному вогні до золотистого кольору.
плов татарський - фото крок 5
Обсмажену цибулю перекладаємо в миску, а в казані починаємо обсмажувати морква, готуємо її, поки вона не стане м'якою, потім так само перекладаємо її в окрему миску. Тепер починаємо обсмажувати м'ясо, а коли воно покриється рум'яною скоринкою, солимо і посипаємо зирой, додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15 хвилин.
плов татарський - фото крок 6
Тепер викладаємо на м'ясо обсмажені моркву і цибулю, але не перемішуємо.
плов татарський - фото крок 7
Викладаємо рис і рівномірно розподіляємо його по всі поверхні, солимо і посипаємо рештою спеціями, а в середину встромляємо три головки часнику. Часник перед цим слід очистити від верхнього шару лушпиння.
плов татарський - фото крок 8
Далі необхідно влити воду так, щоб вона піднімалася над рисом приблизно на 1-1, 5 см. Накриваємо казан кришкою і залишаємо на 25 хвилин на слабкому вогні.
плов татарський - фото крок 9
Після закінчення часу за допомогою шумівки збираємо рис з країв в середину так, щоб вийшла горочка, накриваємо казан кришкою і ще хвилин 10-15 даємо йому настоятися. Тепер наш плов готовий, і його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти