Plačinda
(покроковий рецепт з фото)
Чи пробували ви коли-небудь блюдо з цікавою назвою "плачинда"? У вас є можливість зануритися в культуру і кухню Молдавії, приготувавши плачинди, які у них дуже популярні.
Пропоную вашій увазі рецепт, як приготувати "плачинда" . Готують їх з різного виду тесту: дріжджового, листкового і прісного. Я пропоную найпростіший варіант з прісного тіста. Начинку я використовую картопляну зі смаженою цибулею. Але варіантів просто маса: можете зробити сир з кропом і зеленню, начинку з покручених на м'ясорубку субпродуктів, з гарбуза…
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода тепла - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Перець - За смаком
1
Просійте борошно, додайте в неї воду і рослинне масло.
2
Замісити туге тісто і залиште його настоюватися на 30 хвилин.
3
Поки тісто стоїть осторонь, відваріть картоплю і потовчіть в пюре.
4
Обсмажте цибулю і з'єднайте з картоплею. Додати сіль, поперчіть.
5
Розділити тісто 7 частин.
6
Розкачайте тісто в тонкий пласт. На середину викладіть начинку. Загинайте кінчики в середину по типу конвертика. Кути підтягуйте і притискайте до середини.
7
Обсмажуйте з двох сторін на гарячій сковороді в рослинному маслі по 3-4 хвилини з кожного боку.
8
Смачного!