Пісочний пиріг з суницею
(покроковий рецепт з фото)
Пісочний пиріг з суницею - ніжне, смачне, тане в роті ласощі. Скуштувати його можна тільки влітку, коли працьовиті діти або бабусі принесуть на базар пахучу ягоду. А може ви самі?
Як приготувати пісочний пиріг з суницею:
1. Приготувати пісочне тісто - на дошці посікти масло з борошном до стану дрібної крупки, додати жовток, цукрову пудру, 1 ст. Ложку холодної води.
2. Замісити тісто.
3. Тісто покласти в холодильник на півгодини.
4. Розкачати тісто в тонкий пласт.
5. Укласти тісто у форму з бортиками близько 3 см..
6. Помістити форму з тестом в розігріту духовку і запекти.
7. Желатин розчинити у воді.
8. Міксером збити вершки з білком, в кінці додати желатин.
9. Покласти білкову масу в охолоджену форму з тіста і поставити в холодильник.
10. Коли вершки застигнуть, прикрасити пиріг суницею.
От і все! Рецепт пісочного пирога з суницею, як ви бачите, досить-таки простий.
Пісочний пиріг з суницею - це блюдо для гурманів, хоча зробити його зовсім не складно. Особливо, якщо ви коли-небудь вже готували пісочне тісто. Головний секрет - добре змішати борошно і масло, а потім обов'язково витримати тісто на холоді. Якщо ви робите це в перший раз, то будьте уважні, акуратно коректний. І ще - збити вершки - це теж наука! Якщо ви перестараєтеся, то отримаєте чудове вершкове масло. Так що не перестарайтеся
Словом, приготування пирога вимагає певної вправності. Зовсім початківцям кулінарам, напевно, краще почати з більш простих пирогів. Ну, а бувалим господаркам з великим стажем цей пиріг буде по плечу
Смачного!
- Борошно - 300 грам (тісто)
- Масло або маргарин - 150 грам (тісто)
- Яйце - 2 штуки (жовток в тісто, білок в начинку.)
- Суниця - 500 грам
- Цукрова пудра - 70 грам (тісто)
- Вершки - 250 грам
- Ванілін - 1 За смаком
- Желатин - 1 Чайна ложка
1. Приготувати пісочне тісто - на дошці посікти масло з борошном до стану дрібної крупки, додати жовток, цукрову пудру, 1 ст. Ложку холодної води.
2. Замісити тісто.
3. Тісто покласти в холодильник на півгодини.
4. Розкачати тісто в тонкий пласт.
5. Укласти тісто у форму з бортиками близько 3 см..
6. Помістити форму з тестом в розігріту духовку і запекти.
7. Желатин розчинити у воді.
8. Міксером збити вершки з білком, в кінці додати желатин.
9. Покласти білкову масу в охолоджену форму з тіста і поставити в холодильник.
10. Коли вершки застигнуть, прикрасити пиріг суницею.
От і все! Рецепт пісочного пирога з суницею, як ви бачите, досить-таки простий.
Пісочний пиріг з суницею - це блюдо для гурманів, хоча зробити його зовсім не складно. Особливо, якщо ви коли-небудь вже готували пісочне тісто. Головний секрет - добре змішати борошно і масло, а потім обов'язково витримати тісто на холоді. Якщо ви робите це в перший раз, то будьте уважні, акуратно коректний. І ще - збити вершки - це теж наука! Якщо ви перестараєтеся, то отримаєте чудове вершкове масло. Так що не перестарайтеся
Словом, приготування пирога вимагає певної вправності. Зовсім початківцям кулінарам, напевно, краще почати з більш простих пирогів. Ну, а бувалим господаркам з великим стажем цей пиріг буде по плечу
Смачного!