Пісний борщ з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте в пост смачне гаряче для всієї родини. Рекомендую вам рецепт пісного борщу з буряком. Наваристий і апетитний борщ припаде до смаку всім! Дивіться і записуйте собі в куховарську книгу.
Для приготування пісного борщу з буряком вам знадобиться одна велика буряк (можете взяти дві середніх), картоплі побільше і полкочана капусти. Щоб борщ вийшов наваристим і смачним, раджу додати грибочки сушені. Також часник і зелень будуть дуже до речі, як і в звичайному борщі.
- Квасоля - 2 склянки
- Буряк - 1 штука
- Морквина - 1-2 штук
- Білі сушені гриби - 80 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 1 кілограм
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Капуста білокачанна - 0, 5 штуки
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції, зелень - За смаком
Квасоля ви можете залити водою на ніч, щоб настоялась, а можете відразу поставити її просто варитися.
Буряк поріжте соломкою (можете дрібніше або крупніше). Обсмажте її на рослинній олії і відправте до квасолі в каструлю. До речі, масло з обсмажування теж разом з буряком додайте до квасолі.
У процесі варіння буряк може поміняти колір, віддати його воді, а сама такою яскравою вже не буде.
Ви тим часом поріжте цибулю дрібними кубиками і моркву теж соломкою (хто любить, можете натерти її на терці). Обсмажте, як і буряк, на маслі, додайте в каструлю.
Тепер гриби: спочатку їх відваріть, не забувайте знімати пінку. Воду, до речі, можете додати в головну каструлю, якщо вам подобається борщ з грибним ароматом. Самі відварені гриби обсмажте з цибулею порізаним (у мене на це пішла ще невелика цибулина). І теж потім додайте в борщ.
Поріжте картоплю кубиками, додайте в каструлю, приправити сіллю.
Поки картопля вариться, нашинкуйтекапусту.
Поки картопля вариться, нашинкуйтекапусту.
Додайте капусту.
Приготуйте ще одну овочеву зажарку з перців і помідорів: поріжте і обсмажте перці, можете ще трохи цибулі до них додати (якщо залишилося небагато), помідори потім, спеції і томатну пасту (або томатного соку стакан або два).
Приготуйте ще одну овочеву зажарку з перців і помідорів: поріжте і обсмажте перці, можете ще трохи цибулі до них додати (якщо залишилося небагато), помідори потім, спеції і томатну пасту (або томатного соку стакан або два).
Додайте в борщ приготовлену засмажку. Варіть до готовності капусти.
В кінці додайте дрібно порізану зелень (і можна трохи часнику для аромату).
В кінці додайте дрібно порізану зелень (і можна трохи часнику для аромату).
Подавати готовий пісний борщ з буряком можете прямо з печі, але postoyav, він залишається смачним. Смачного!