Пишні коржі з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже мало рецептів з сочевиці. Мабуть, тільки суп, один салат, та й просто каша в вигляді гарніру. Якого було моє здивування, коли я натрапила на це блюдо. Оригінальна, корисне і поживне.
Поділюся з вами рецептом приготування коржів з сочевиці з картоплею. Блюдо підійде для дитячого харчування від 1 року і для деяких дієт. Вироби будуть випікатися, а не смажитися, тому тут мінімум жирів. Подавайте коржі в якості основної страви з вершковим соусом і гарніром, наприклад, з картопляним пюре.
- Сочевиця - 1 Склянка
- Картопля - 180 грам
- Благословення - 180 грам
- Заголовок для палітурки - 60 грам
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Грецький йогурт - 6 Ст. Ложок
- Часник - 1 зубчик
- Насіння фенхелю - 0, 5 чайних ложки
- Чебрець - 0, 25 чайних ложки
- Лимонний сік - 0, 25 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
1. З вечора промийте і замочіть сочевицю у воді. Сутра наріжте цибулю півкільцями.
2. Потім відваріть бобові до готовності за інструкцією на упаковці разом з цибулею.
3. Тим часом наріжте кубиками картоплю і батат. Гасіть інгредієнти в маслі до м'якості.
4. Потім з'єднайте картопля з сочевицею. Перетріть масу виделкою. А потім додайте все борошно, йогурт, лимонний сік, подрібнений часник, чебрець і насіння. Перемішайте. Сформуйте товсті коржі.
5. Випікайте вироби 20 хвилин в духовці при 200 градусах. Смачного!