Пишні біляші на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Пишні, соковиті і надзвичайно смачні біляші, безумовно займуть гідне місце не тільки на повсякденному, але і на будь-якому святковому столі.
Біляші за цим рецептом виходять з приємною золотистою скоринкою зверху і дуже смачною соковитою начинкою всередині. Приготувати пишні біляші на сковороді досить просто, весь процес опишу нижче докладно. Фарш може бути будь-який, а який підійде саме вашій родині, вирішуйте вже самі.
- Борошно - 350 грам
- Вода - 220 мілілітрів (тісто)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки (тісто)
- Фарш - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 100 мілілітрів (начинка)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Розчиніть дріжджі в 2 ст.Л. Теплої води. Додайте цукор і 2 ст.Л. Борошна. Перемішайте і залиште на 20 хвилин.
У глибокій мисці з'єднайте воду, що залишилася, рослинне масло і сіль.
Додайте дріжджову суміш і частинами введіть борошно.
Замісити тісто. Тісто має бути досить липке, не варто забивати його борошном. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 1 час.
Тісто має збільшитися в розмірі в 1, 5-2 рази.
Для начинки з'єднайте фарш і нарізаний дрібними кубиками цибулю. Додайте холодну воду для соковитості, сіль і перець за смаком. Все добре перемішайте.
Готове тісто розділити на 8-10 частин, обваляйте в борошні і сформуйте колобки.
Потім по черзі розкачати кожен колобочек в формі кола і покладіть по центру начинку.
Защипніть краю по верху, залишаючи маленький отвір посередині. Можна зліпити біляші за бажанням трикутної форми.
Дайте їм піднятися, залишивши на 5-10 хвилин.
Смажте біляші в великій кількості рослинного масла на невеликому вогні. Перша сторона для обсмажування повинна бути з отвором.
Викладайте біляші спочатку на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла, а потім перекладайте на тарілку. Біляші виходять дуже соковиті і смачні. Найкраще подавати їх в гарячому вигляді, але і в охолодженому вони будуть гарні. Смачного!