Пиріжки з вешенками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з вешенками готуються з дріжджового тіста з рисом, зеленню і цибулею. Виходять вони пишні, соковиті, неймовірно смачні. Приготовлені в домашніх умовах пиріжки з вешенками сподобаються всім.
Пиріжки з вешенками можна подати з бульйонів на вечерю або навіть обід. Зручно взяти їх з собою на роботу або природу. Зберігайте такі пиріжки не більше трьох днів.
- Гливи - 700 грам
- Мал - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком(1 чайна ложка солі - в тісто)
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 15 грам
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Борошно - 700 грам
- Вода або молоко - 180 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Приготуйте все інгредієнти. Лук і чистий Chesnok, зелень промийте.
2. Молоко або воду трохи нагрійте і розмішайте в ньому дріжджі.
3. В іншу миску просійте 400 г борошна, зробіть в ній отвір. Додайте дріжджі у воді (або молоці), ложку цукру і вбийте яйце.
4. Перемішайте, сформуйте кульку і залиште в теплому місці на дві години. Тісто має зрости.
5. Поки тісто росте, приготуємо начинку для пиріжком. Гливи і цибулю наріжте невеликими кубиками. Смажте їх в сковороді з олії на середньому вогні, помішуючи, протягом 15-20 хвилин.
6. Відваріть рис до готовності в підсоленій воді. У мисці змішайте даровані гливи з цибулею, Мал, пропущений через прес часник, подрібнену петрушку, сіль і перець.
7. Повинна вийде однорідна маса.
8. У тісто додайте 150-200 г борошна і замісити. Розділити тісто 8 частин, кожну з них тонко розкачати.
9. У центр кожного розкотив "млинця" викладіть по восьмий частини начинки.
10. Гарненько склейте краю пиріжка.
11. Смажте пиріжки з вешенками в гарячому маслі на середньому вогні по 4 хвилини з кожного боку.
12. Пиріжки з вешенками готові! Смачного!