Пиріжки з рисом і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Аромат домашньої випічки завжди збирає на кухні всіх домочадців. Хочете побалувати їх смачненьким і вельми простим стравою? Тоді приготуйте смажені пиріжки з рисом і яйцем.
Досить часто хочеться приготувати що-небудь ситне, смачне і при цьому не дуже дороге. На виручку в такій ситуації може прийти відмінний варіант - пиріжки з рисом і яйцем. Занадто проста начинка? Ні в якому разі, варто тільки спробувати.
- Дріжджі - 11 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Мал - 100 грам
- Яйце - 6 штук
- Борошно - 600-800 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. Цей простий рецепт пиріжків з рисом і яйцем починається з приготування тіста. Для цього потрібно в мисці розчинити дріжджі, додавши цукор і близько 2 склянок теплої води. Потім відправити туди дрібку солі, трохи рослинного масла і поступово вводити борошно. Тісто має бути м'яким, еластичним і не липнути до рук. Коли процес замісу закінчено, накрити тісто і прибрати в тепле місце десь на 1 час. За цей час тісто підійде і розшарується.
2. Наступним необхідно відправити в холодну воду рис (з розрахунку кількості води 2 до 1) і зварити до готовності. Після закипання посолити за смаком і при бажанні додати улюблені приправи до рису. Також потрібно поставити варити яйця. Зелена цибуля - досить цікавий інгредієнт в начинці. Звичайно, додавати його не обов'язково, однак він надає якусь пікантність. Його потрібно вимити, просушити і дрібно нарізати.
3. Зварені круто яйця остудити і очистити. Нарізати невеликими кубиками і з'єднати з цибулею. Також додати трохи охолонувши рис.
4. У начинці не вистачає останнього інгредієнта - розтопленого вершкового масла. Потім все ретельно перемішати. Можна посолити або поперчити за смаком.
5. Коли тісто готове, можна приступати до основного процесу. Відокремити невеликий шматочок тесту і розім'яти руками, формуючи невеликий кружечок. В середину викласти начинку і акуратно заліпити краю. Таким чином вчинити з усіма пиріжками. Щоб легше було працювати з тестом, можна змастити руки невеликою кількістю рослинного масла.
6. Рецепт приготування пиріжків з рисом і яйцем практично завершено. Залишилося розігріти на сковороді рослинне масло і відправити туди пиріжки. Не варто класти їх дуже близько один до одного. Обсмажити в двох боків до рум'яної скоринки, а потім викласти на паперову серветку, щоб промокнути зайвий жир. Такі пиріжки прекрасні в якості перекусу на роботі або на пікніку.