Рецепт Пиріжки з рибою фото

Пиріжки з рибою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Випічка багатьом здається досить складним процесом. Пропоную вам переконатися в зворотному і приготувати прості і неймовірно смачні пиріжки з рибою, які із задоволенням їдять і діти, і дорослі.

Опис приготування:

Приготувати такого роду пиріжки з рибою можна використовуючи як свіжий рибний фарш, так і консерви. Останні досить непогано економлять час, при наявності готового тіста. Чудово підходить для таких пиріжків абсолютно будь-яка рибна начинка.

  • Дріжджі - 11 грам
  • Вода - 350 мілілітрів
  • Рослинна олія - 100-120 мілілітрів
  • Борошно - 700-800 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Риба - 400-500 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Перець - 1 щіпка
  • Жовток - 1 штука
пиріжки з рибою - фото крок 1
1. Багато господині без праці зроблять дріжджове тісто, проте покроковий рецепт приготування пиріжків з рибою почну саме з нього. У глибокій мисці (бажано з високими бортами) з'єднати дріжджі, теплу воду і цукор. Ретельно перемішати, щоб дріжджі розчинилися. Накриті рушником і залишити на деякий час в теплому місці.
пиріжки з рибою - фото крок 2
2. Приблизно через 30 хвилин дріжджі повинні почати працювати і можна буде продовжувати робити тісто.
пиріжки з рибою - фото крок 3
3. Тепер можна додати дрібку солі і поступово всипати просіяне борошно, ретельно перемішуючи.
пиріжки з рибою - фото крок 4
4. Коли тісто почне густіти, додати рослинне масло і продовжувати вимішувати, підсипаючи борошно.
пиріжки з рибою - фото крок 5
5. М'яке і еластичне тісто можна вимішувати руками. Коли воно буде готове, знову накрити рушником і відправити відпочивати приблизно на 1 годину в тепле місце.
пиріжки з рибою - фото крок 6
6. Коли тісто почне підходити, його можна прим'яти руками і знову залишити.
пиріжки з рибою - фото крок 7
7. В кінцевому рахунку тісто має добре підійти і збільшитися в обсязі.
пиріжки з рибою - фото крок 8
8. Тим часом можна зайнятися начинкою. Цибулини очистити і нарізати. На сковороду налити рослинне масло і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору.
пиріжки з рибою - фото крок 9
9. В даному варіанті будуть використані рибні консерви. Рибу потрібно розім'яти виделкою, додати обсмажену цибулю. Поперчити і при бажанні посолити за смаком.
пиріжки з рибою - фото крок 10
10. Тісто потрібно поділити на невеликі шматочки.
пиріжки з рибою - фото крок 11
11. Потім розім'яти кожен шматочок руками і зробити круглий коржик. Покласти в середину начинку і акуратно заліпити краю.
пиріжки з рибою - фото крок 12
12. Пиріжки викласти на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Жовток збити виделкою і змастити ним верх кожного пиріжка. Надіслати в попередньо розігріту духовку на 30-35 хвилин. Пиріжки з рибою в домашніх умовах виходять дуже ароматні і надзвичайно смачні.

Схожі рецепти