Пиріжки з картоплею і ліверної ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з картоплею і ліверної ковбасою - бюджетний варіант смачних і ситних домашніх пиріжків. Тісто зробимо на кефірі, дозволимо йому підрости, спосіб і vиpechem. На все піде трохи більше години.
Як приготувати пиріжки з картоплею і ліверної ковбасою?
1. Спочатку замісіть тісто для пиріжків. Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо треба, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.
2. Ліверну ковбасу наріжте кубиками. Додайте в стовчений картопля і перемішайте. Це - наша начинка.
3. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.
9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.
4. У центр коржі викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
5. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки, залишивши між ними трохи місця.
6. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього використовуйте кондитерську пензлик.
7. Пиріжки з картоплею і ліверної ковбасою викладіть на застелений пергаментним папером деко і випікайте в розігрітій до 190-200 градусів духовці близько 30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Смачного!
- Ліверна ковбаса - 350-400 грам
- Картопля - 7-8 штук
- Борошно - 4 склянки
- Кефір або кисле молоко - 350 мілілітрів
- Крем - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
Як приготувати пиріжки з картоплею і ліверної ковбасою?
1. Спочатку замісіть тісто для пиріжків. Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо треба, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.
2. Ліверну ковбасу наріжте кубиками. Додайте в стовчений картопля і перемішайте. Це - наша начинка.
3. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.
9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.
4. У центр коржі викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
5. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки, залишивши між ними трохи місця.
6. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього використовуйте кондитерську пензлик.
7. Пиріжки з картоплею і ліверної ковбасою викладіть на застелений пергаментним папером деко і випікайте в розігрітій до 190-200 градусів духовці близько 30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Смачного!