Пиріжки «коники»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете порадувати своїх дітей цікавою і красивою випічкою, обов'язково дізнайтеся, як приготувати пиріжки "коники", дуже оригінальні пиріжки, які підійдуть на дитячий святковий стіл.
Якщо на носі рік коня, пропоную вам приготувати пиріжки "коники", дуже оригінальну випічку з начинкою з сулугуні та вареного яйця. Такі пиріжки стануть справжньою окрасою святкового столу, а особливо вони припадуть до смаку дітям! За бажанням ви можете приготувати такі пиріжки з іншою начинкою, наприклад, додати трохи шинки для аромату. Обов'язково попередьте гостей, що чорний перець горошком, який використаний для очей, не можна приймати в їжу.
- Борошно - 140-160 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Сир "гарне" - 50-60 грам
- Крем - 80 мілілітрів
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Яйце варене - 1 штука
- Чорний перець горошком - 10-16 штук
1. Приготуйте тісто: вершкове масло наріжте кубиками і змішайте з просіяного борошном. Додайте сіль, сметану і замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 2 годину.
2. Охолоджене тісто розкачати в джгут. Відріжте шматочки тіста 1-1, 5 см завтовшки. Кожен шматочок розкачайте в овальну корж товщиною 3 мм.
3. На низ коржі покладіть начинку: сулугуні, подрібнений в блендері з вареним яйцем. Підверніть краю збоку і короткий край, повністю прикриваючи начинку, потім переверніть корж.
4. Зробіть надріз між вушками конячки. Загорніть надріз на зворотну сторону пиріжка. Коржик розкачайте в коло товщиною 3 мм, розріжте його на 4 частини і знову розріжте на смужки, це буде грива.
5. Прикріпіть гриву до пиріжків з допомогою води. З горошку чорного перцю зробіть очі конячок. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору. Смачного!