Пиріг з зеленою цибулею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже цікавий рецепт пирога з сиром і зеленою цибулею. Я люблю цей смак з самого дитинства, раніше ми готували в різних варіантах, у вигляді маленьких пиріжків, ватрушек і великого пирога.
Рецепт пирога дуже простий, звичайне пісочне тісто, яке готуйте відповідно до покроковими рекомендаціями. Сирну масу краще протерти через сито або пробити блендером.
- Борошно пшеничне - 215 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 2 штуки(1 яйце в тісто, 1 яйце в начинку)
- Крем - 50 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крижана вода - 1 Ст. Ложка
- Сир - 270 грам
- Зелена цибуля - 100-110 грам
- Вершки - 30 грам (жирність 32%)
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Покладіть в блендер 2/3 муки від загального обсягу, порізане на кубики холодне вершкове масло. Додайте сіль і розпушувач для тіста.
Пробийте блендером до однорідного стану.
Вбийте яйце, покладіть сметану і влийте столову ложку крижаної води.
Знову пробийте блендером.
Викладіть тісто на стіл, присипаний залишками борошна і продовжуйте вимішувати тісто руками.
Вимішати тісто покладіть в пакет і приберіть на 30 хвилин в морозилку.
Приготуйте начинку. Якщо сир крупінчатий, пробийте його блендером або протріть через сито.
Вбийте в сир яйце, додайте дрібку солі і цукровий пісок.
Подрібніть зелену цибулю.
Додайте зелену цибулю до сиру.
Добре розмішайте начинку.
Викладіть тісто у форму, попередньо розкотивши в пласт і перенісши в форму, оформите бортики, наколи виделкою дно і випікайте 5 хвилин при температурі 200 градусів.
Заповніть кошичок з тіста начинкою і відправте випікатися в духовку при температурі 200 градусів на 20 хвилин.
Готовому пирогу дайте охладиться 10-15 хвилин, перш ніж витягти його з форми.
Акуратно витягніть пиріг з форми і перекладіть на блюдо.
Пиріг готовий. Смачного!