Деруни з сиром і зеленою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Оладки з овочів, деруни, деруни ... Як тільки не називають це блюдо! Його основа - овочі, а до них додають борошно, яйця, спеції за смаком. Записуйте, як приготувати деруни з сиром і зеленою цибулею.
Якщо у вас овочі занадто водянисті, краще відкинути їх на сито і позбутися від рідини. Потім додайте до них сир, подрібнену цибулю, борошно, яйця і перемішайте. Обсмажуйте деруни на добре розігрітій сковороді, потім відразу подавайте до столу. Можна їсти зі сметаною або томатним соусом.
- Кабачки - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Кріп - 2 штуки
- Фета - 0, 5 склянки
- Борошно - 1/4 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
1. Вимийте кабачки, потім натріть на крупній тертці. Наріжте дрібно зелену цибулю і кріп.
2. Викладіть кабачки в сито і посоліть, залиште на 10 хвилин, а потім відіжміть кабачки руками від зайвої рідини.
3. Змішайте кабачки із зеленою цибулею і кропом, яйцями, сіллю і перцем, сиром.
4. З'єднайте борошно з розпушувачем, додайте до овочів, перемішайте.
5. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть деруни (скористайтеся ложкою). Обсмажуйте їх з двох боків до золотистої скоринки.
6. Перекладіть деруни на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
7. Подавайте деруни до столу зі сметаною, маслом або соусом з сиру, сметани і пропущеного через прес часнику.