Пиріг з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.
Класикою пирогів, мабуть, є яблучні пироги. Тому в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пиріг з яблуком без праці і клопоту. У приготуванні вам можуть допомогти навіть діти.
Опис приготування:
Такий пиріг стане відмінним завершальним акордом вашого святкового вечора, т.К. Незважаючи на простоту приготування такого десерту, його смакові властивості вражають. Ця страва вже не просто банальний пиріг з яблуками, а справжній кулінарний шедевр.
В цей рецепт буде доречним ще додати жменю родзинок, тоді такий пиріг буде походити навіть на штрудель.
Подавайте з кулькою морозива, а зверху присипте десерт цукровою пудрою.
Смачного!
- Заморожене тісто для пирога - 1 штука (листкове або пісочне)
- Горіхи - 1/2 склянки (пекан)
- Борошно - 1/4 склянки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукрова пудр - 1/4 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Яблука - 1, 3 кілограма
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1
Розігрійте духовку до 190 градусів.
2
Тісто розморозити. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть туди 1 тест шар.
3
У мисці змішайте борошно, м'яке вершкове масло і коричневий цукор. Маса повинна перетворитися в крихту.
4
Тісто, яке виклали в форму, запікайте протягом 12-15 хвилин. Дістаньте отриманий корж.
5
Температуру в духовці підійміть до 220 градусів.
6
Тим часом в мисці змішайте цукор, крохмаль і корицю.
7
Яблука очистіть, наріжте тонкими часточками і обробіть лимонним соком, перемішайте.
8
Яблука змішайте з горіхами і цукром з корицею. Викладіть в випечений тісто.
9
Що залишився пласт тіста розкачайте, накрийте їм начинку, кінець кліпу, зробіть проколи або надрізи по всій площі. Збитим білком змастіть верх і краї тіста.
10
Накрийте верх фольгою і запікайте 10 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте 12 хвилин або до золотистого кольору. Остудіть.