Рецепт Пиріг з сиром і манкою фото

Пиріг з сиром і манкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ніжний пиріг з сиром по смаку нагадав мені ватрушку, тільки соковиту і з ароматом ванілі. Цей пиріг можна зберігати кілька днів в пакеті: він залишиться таким же свіжим і м'яким.

Опис приготування:

Для такого сирного пирога приготуйте класичне дріжджове здобне тісто. Зробіть начинку. Красиво оформіть пиріг, потім випікайте його в духовці. Після випічки обов'язково дайте пирога повністю охолонути. Хай щастить!

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Масло rafinirovannoe - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок(3 ст.Л - в тісто, 3 ст.Л - в начинку)
  • Яйце - 2 штуки (одне яйце - в тісто, інше: жовток - в начинку, білок - для змазування)
  • Ванілін - 1 щіпка (або упаковочка ванільного цукру)
  • Дріжджі свіжі - 25 грам (або 2 чайна ложка сухої)
  • Борошно - 2, 5-3 склянки
  • Сир - 350 грам
  • Манька - 2-3 Ст. Ложок
пиріг з сиром і манкою - фото крок 1
Підготуйте продукти для пирога.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 2
У глибокій тарі з'єднайте тепле молоко, свіжі дріжджі і пару столових ложок борошна. Перемішайте, дріжджі повинні розчинитися. Залиште опару на 10-15 хвилин, щоб забродила.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 3
В опару введіть одне яйце (ціле), цукор, мало рафінована і розтоплене вершкове масло.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 4
Додайте ванілін і борошно. Замісити липке тісто, не додавайте багато борошна, щоб пиріг вийшов ніжним.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 5
Testo майже. Накрийте його сухий серветкою і залиште в теплому місці на 1 час.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 6
Тісто має піднятися в два-три рази.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 7
Приготуйте начинку для пирога. Для цього змішайте сир з жовтком, цукром і манкою.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 8
Розкачайте тісто в прямокутник, борошно нам не знадобиться.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 9
По поверхні тесту розподіліть сир.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 10
Поверніть в рулет, кінець кліпу. Потім розріжте рулет на 7 частин.
пиріг з сиром і манкою - фото крок 11
Застелите форму для випічки папером, змастіть рослинною олією. Викладіть у форму шматочки рулету. Змастіть їх білком, залиште на 15 хвилин"підходити" .
пиріг з сиром і манкою - фото крок 12
Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.

Схожі рецепти