Капустяний пиріг з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий і дуже смачний капустяний пиріг з манкою в домашніх умовах можна приготувати як на сніданок, так і в якості перекусу на пікнік, наприклад. Відмінний варіант швидкої і недорогий закуски.
Перед вами класичний рецепт капустяного пирога з манкою, який обов'язково припаде до смаку навіть тим, хто байдужий до овочевих страв. Дуже соковитий, ароматний і неймовірно апетитний - його обов'язково потрібно спробувати. При бажанні в начинку можна додати відварене філе або копчені ковбаски, наприклад.
- Капуста - 800 грам
- Манька - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно залити молоко в мисочку з манною крупою і ретельно перемішати, щоб не утворилися грудочки.
2. Вбити яйця і продовжувати перемішувати, поки маса не стане однорідною.
3. Розтопити вершкове масло. Трохи остудити його і тонкою цівкою влити до манки. Ось таке тісто вийде в результаті. Трохи посолити за смаком. Варіантів, як приготувати капустяний пиріг з манкою може бути кілька, в тому числі можна замінити молоко кефіром, наприклад.
4. Залишити манку на час і нашаткувати дрібно капусту.
5. У глибокій мисці з'єднати тісто і капусту. Як випливає все перемішати, додати дрібку цукру.
6. Вилити тісто на деко. Найкраще використовувати форму побільше, щоб капустяний пиріг з манкою в домашніх умовах швидше пропікся. Надіслати лист в розігріту духовку.
7. Приблизно через 40 хвилин пиріг буде готовий. Йому потрібно дати хвилин 10-15 охолонути і можна нарізати для подачі на стіл.