Пиріг з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Любителям субпродуктів мій рецепт повинен сподобатися. Блюдо підійде для багатьох свят. Уважно читайте!
Для такого пирога найкраще підійде ніжна куряча печінка. Я додала в начинку м'яту і зелень. Пиріг вийде м'яким, ситним і відмінно підійде і в якості закуски, і як гаряче зі сметаною, наприклад.
- Куряча печінка - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 10 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- М'ята, листочок - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
Готуємо начинку. Дрібно нарубати лук, а потім обсмажте його до прозорості в розігрітій олії.
Потім в сковороду додайте натерту на дрібній тертці моркву. Смажте овочі до м'якості, помішуючи.
У сковороду додайте дрібно нарізану м'яту, а слідом - печінку дрібними шматочками і сіль. Перемішуючи, смажте до готовності.
В кінці додайте нарубану зелень. Начинку перемішайте і залиште до охолодження.
Поки начинка остигає, займіться тестом. У глибокій мисці збийте яйця з м'яким маслом, сіллю, сметаною і цукром.
Окремо просійте борошно з розпушувачем. Додайте суміш до основної маси.
Міксером замішайте однорідне тісто.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладіть в неї половину тесту.
Розподіліть начинку, а зверху - тісто.
Запікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 55 хвилин. Смачного!